dames promotiedivisie: JRC – Jumpers

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen moest JRC winnen om er zeker van te zijn niet te degraderen naar de rayon hoofdklasse. Het reeds gedegradeerde Jumpers uit Den Haag moest een te nemen horde zijn.

JRC startte de wedstrijd goed met een voorsprong. De fullcourt verdediging van JRC werkt vanaf het begin van de wedstrijd erg goed. De Jumpers startten de wedstrijd met slechts 7 speelsters en zouden het dus zwaar krijgen. Het eerste kwart eindigde in de stand 16-11. Het tweede kwart was eveneens in het voordeel van de dames van JRC. Beide teams speelden erg fel en soms zelfs hard. De scheidsrechters floten enigszins in het voordeel van JRC, maar dat was niet dé oorzaak van de Boxtelse vorsprong. Het tweede kwart eindigde in de stand 29-15. Na de rust zette JRC de fullcourt press voort, met iets minder succes dan in de eerste helft. De felheid van beide teams werd er echter niet minder op. Het 3de kwart eindige met de stand 44-27. Het vierde kwart was een slecht kwart voor de dames van JRC. JRC kwam bijna niet meer tot scoren in tegenstelling tot de Jumpers. Gelukkig was de opgebouwde voorsprong te groot voor de Jumpers om nog in te kunnen lopen. De laatste thuis wedstrijd eindigde in het voordeel van de dames van JRC in een stand van 50-41. Vlak voor tijd was er nog een time-out om de speelsters die JRC dames 1 (tijdelijk) gaan verlaten even in het zonnetje te zetten. Naast de bloemen voor Marieke v/d Oetelaar, Mariken Klaasen, Jelske Koolmees en Neeltje Koolmees waren er ook nog attenties voor scheidende coach Jeremy York en zijn collega Ron Heestermans die naar alle waarschijnlijkheid ook in 2005-2006 aan het roer van het “dames 1 schip” staat. JRC bezet met nog een ronde te spelen de 8e plaats op de ranglijst met 24 punten uit 25 wedstrijden. De laatste wedstrijd is volgende week in en tegen Hoofddorp. Wordt deze wedstrijd met meer dan 11 punten verschil gewonnen door JRC, dan neemt het de 7e plaats over van Hoofddorp. Anders blijft JRC zo goed als zeker 8e. Scores JRC: Jelske Koolmees 8 pt