De terugkeer van Drew Smith

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar ontvangt in de Martiniplaza BAL Weert en kan hopelijk de bittere smaak van de laatste weken wegspoelen. Twee vervelende nederlagen op rij voor de thuisploeg. Uitgeschakeld in Europa en nu dus de focus op de Dutch Basketball League en de NBB Beker. Normaal gesproken zal de nummer 7 uit de competitie geen probleem moeten zijn voor Donar.

Maar vanavond speelt de ploeg zonder Thomas, Dourisseau, Taylor en Freeman. Die laatste is geen onderdeel meer van het team en is vervanger door oud-speler Drew Smith. De Amerikaan staat bekend als een spectaculaire speler met fraaie dunks en veel sprongkracht. De andere heren zijn allemaal geblesseerd. Leon Williams is daarintegen weer fit genoeg om serieus minuten te maken.

De bezoekers uit Weert nemen nog even een kleine voorsprong bij de start van de game maar als Donar de voorsprong terug heeft gaat het hard. Van 5-6 gaat het naar 11-9 en dan een 14-0 run voor Donar. Het is 25-9 en kwart 1 is gespeeld. Opvallend is dat BAL Weert nog geen normale veldscore heeft gemaakt. Hammink is lekker op dreef in dit kwart evenals de Amerikaan van BAL Weert. Burch-Manning is een leuke speler en is een aanwinst voor de ploeg uit Limburg.

Die nieuwe aanwinst Smith maakt nog een block op het laatste schot in kwart 1. Hij laat ook weer zien wat die in huis heeft vanavond. Hij draagt met 16 punten stevig bij aan het resultaat voor zijn team.

De 14-0 run van Donar wordt verlengd tot 20-0 in kwart twee en dan kunnen de boeken wel dicht. Bij 36-17 en 16 minuten gespeeld is daar dan de eerste veldscore voor BAL Weert. De ploeg is niet zo goed in het afronden van normale scores getuige het percentage van 13%. De ploeg heeft minder lengte dan Donar en dat kan men terug zien in het rebound-overwicht van de thuisploeg.

Beide ploegen gaan rusten bij 47-22 met Burch-Manning en Love allebei op 11 punten.

In de afgelopen weken wilde wedstrijd wel eens veranderen qua spelbeeld voor Donar na de rust. Het beste voorbeeld hiervan is de tweede helft van de game tegen Spirou Charleroi. Vanavond is dat minder het geval. Voor BAL Weert wordt het vooral het laatste kwartier een moeilijke periode want de gangmaker Burch-Manning loopt al tegen zijn vierde persoonlijke fout aan. Hij gaat zoals te verwachten was naar de kant en zal alleen de laatste minuten van de game nog spelen.

Voor Donar maakt het niets uit, het trio Love Hammink en Smith denderen rustig verder. Zo staat er na 30 minuten zuivere speeltijd 69-37 op het bord voor de thuisploeg. Drew Smith scoort nog bijna een onmogelijke bal in de buzzer. Helaas ketst de met een hand gegooide bal van de ring.

In het laatste kwart komen Hoexum, De Vries en Adetunji allemaal in het veld en vooral Yordi Hoexum maakt in zes minuten tijd zes fraaie puntjes. Leuk ook voor het thuispubliek en voor de speler. De voorsprong komt uiteraard nooit meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal is het 89-52. Relatief lage score voor Donar in een ogenschijnlijke makkelijke wedstrijd.
Dit komt mede door de maar zes rake driepunters op 23 pogingen. Carrington Love en Burch-Manning eindigen de game uiteindelijk met 17 punten. Het reboundverschil tussen de teams is met 44-26 enorm.

Voor Donar resten er nog twee wedstrijden dit kalenderjaar en dan is het tijd voor de kerstpauze. Volgende week uit in Den Helder en dan de laatste zaterdag voor kerst komt Aris Leeuwarden op bezoek.