Donar beleeft weer een gemakkelijk avondje

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar beleeft drukke weken aan het begin van het seizoen. De wedstrijd voor de competitie tegen Aris Leeuwarden is alweer de derde game in vijf dagen. De “derby van het noorden” waarbij de bezoekers met Koopmans en Veenstra twee ex-Donar-spelers in het team hebben.

De start is erg rommelig door heel veel turnovers van beide zijden. Maar Donar maakt veel meer punten uit dat balbezit dan Aris Leeuwarden. De bezoekers maken het zichzelf hierdoor heel moeilijk. Zo kan Donar de game starten met een 10-2 run.

Kinney en Masterson doen samen wel wat terug voor de bezoekers maar na de goede start neemt Donar alleen maar meer afstand. De maximale voorsprong is al 21 punten in de eerste helft.

De ruststand is 47-29 waarbij Jordan Callahan dan de meest productieve speler is met 15 puntjes. Meest opvallend zijn eigenlijk de mooie scores van Rienk Mast. De jeugdspeler beleeft een goede avond tegen Aris Leeuwarden.

Griffin Kinney is een solide speler die makkelijk scoort voor Aris. Hij is wel een van de weinige spelers die tot scoren komt.

Het spelbeeld blijft identiek na de rust. Zonder Callahan maar met Gipson en in de laatste minuut zelfs Tim Hoeve loopt Donar nog verder uit. De wedstrijd is bij een stand van 73-47 natuurlijk wel gespeeld.

Aris Leeuwarden komt niet meer zo terug in de game als tegen de Den Helder Suns. Ondanks dat Masterson ook veel punten maakt kan hij niet nogmaals zijn team de overwinning bezorgen.

Donar wint de game gemakkelijk met 91-57 waarbij het opvalt dat alle spelers van Donar hebben gescoord. Een belangrijk element uit het team van vorig seizoen lijkt dus ook dit seizoen in de ploeg te zitten. Het verschil in punten vanaf de bank is met 46 tegen 6 enorm. “Wij hebben geen diepe bank zoals de tegenstander. “, aldus Van den Bosch.

Callahan wordt met 17 punten topscorer voor Donar en Masterson is de meest productieve speler voor Aris Leeuwarden.
“Het zal misschien verbazen maar ik ben niet ontevreden vandaag. Dit is een welkome oefenpartij waar ik en mijn spelers veel van kunnen leren en dat is goed met de volgende game tegen Amsterdam. Onze doelstelling is plaats zes, niet het behalen van de playoffs want dat begrijp ik niet. In een competitie van 10 teams plaatsen de eerste 8 zich voor de playoffs.”, aldus verliezend coach Tony van den Bosch.

De coach van Aris Leeuwarden geeft na de persconferentie nog wat tips over de coach van Europe Cup-tegenstander Charleroi.

“Voor ons geldt ook dat we niet zozeer naar de uitslag kijken maar naar het spel. Ik ben super tevreden met de defensieve intensiteit. We hebben een stapje gemaakt om een beter team te worden.”, verteld Erik Braal.

In een kleine vooruitblik op de groep in de Europe Cup geeft hij aan dat de groep heel zwaar gaat worden. “We hebben twee goede Turkse teams, hele stabiele ploegen. Daarnaast is Charleroi een ploeg met hele goede spelers. Het is ook fijn om voorafgaand op zaterdag eerst tegen New Heroes Den Bosch te spelen”, verteld coach Braal.