Donar wint eenvoudig eerste game van het seizoen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar speelt 24 uur na de Super Cup-wedstrijd alweer een thuiswedstrijd in Martiniplaza. Deze wedstrijd is de officiële start van de Dutch Basketball League voor zowel Donar als BAL Weert.

De verwachting is dat Donar een relatief makkelijk avondje zal hebben. Na de Super Cup-game gaf coach Braal al aan dat Tim Hoeve en Rienk Mast gaan spelen. Zij maken in de eerste helft ook al wat minuten. Daarnaast zal Teddy Gipson niet spelen na de botsing in de game tegen ZZ Leiden. Gisteren na de wedstrijd heeft hij in het ziekenhuis nog vier hechtingen gekregen. Hij kon spelen maar er was al afgesproken dat hij niet zou spelen.

Ivan Simic opent de score van deze wedstrijd en zorgt middels een driepunter voor de voorsprong van Weert. Hij herhaalt het kunstje vlot daarna nog een keer en dan valt BAL Weert stil qua scoren. Donar zet dan een 14-0 neer om zo de leiding met 16-6 over te nemen.

Joey Schild scoort vanuit een onmogelijke hoek een bommetje. Het brengt BAL Weert niet veel dichterbij want Hammink scoort middels een eenvoudige dunk. Ondanks dat Donar aan de goede kant van de score zit is het niet naar wens van coach Braal. Na de driepunter van Elay Wirjo bij 18-14 roept die duidelijk:”dat is te makkelijk!”.

“Ons tweede kwart was wat minder, de energie vloeide weg maar later pakten we dat weer uitstekend op.”, aldus Braal.

Het echte gat wordt pas geslagen na drie minuten in kwart twee. Washington maakt nog gelijk bij 21-21 middels een dunk maar dan wordt het eenrichtingsverkeer. Donar zet een 12-0, 7-0 en nog een 7-0 run neer en dan begint de thee bij 47-25. Hoogtepuntjes zijn de dunks van Sitton en Koenis. Diezelfde Koenis is met 14 topscorer tot zover voor de thuisploeg.

Na de rust loopt Donar zoals verwacht verder uit en het gat wordt door vrije worpen van Rienk Mast over de dertig getild. Voor BAL Weert is het vooral Wietze Nossek die een uitstekend kwart beleefd en topscorer is voor zijn ploeg met 11 punten.

Bij de stand 72-40 beginnen de twee teams aan het laatste kwart. Uiteraard verandert er aan het gat niet zoveel meer. Het spelbeeld blijft hetzelfde en Martiniplaza leeft vooral op van de scores en assist van Hoeve en Mast. De honderd punten wordt niet gehaald want het fluitsignaal klinkt bij 90-53.

“Het is leuk voor Rienk Mast en Tim Hoeve dat ze konden spelen vanavond en Tim had het volgens mij wel naar zijn zin op het veld. Overall was het een prima wedstrijd. Principes van ons zijn beter toegepast dan bijvoorbeeld gisteren tegen ZZ Leiden. Afspraken over bijvoorbeeld hoe wij roteren werden in die game niet nagekomen. “, vertelt Braal.

“Wij hebben nog veel werk te doen maar ben tevreden met de potentie van ons team. We gaan zeker nog wel wat puntjes verzamelen dit seizoen. Vanavond ging het best redelijk maar als je 10 tegen 2 turnovers hebt en Donar behaalt 27 punten uit de turnovers dan wordt het moeilijk om echt een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast misten we een paar spelers. “, aldus de coach van BAL Weert.0

Topscorer voor Donar is Dourisseau met 15 punten en Nossek met 11 voor BAL Weert.

Woensdag is de volgende wedstrijd voor Donar in Martiniplaza tegen Aris Leeuwarden.