Donar – Landstede Zwolle

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De wedstrijd tegen Landstede Zwolle wordt de eerste serieuze test in de competitie. Drie relatief eenvoudige overwinningen bracht Donar naar de top van de ranglijst. Nu is er een kans om te laten zien hoe goed het team daadwerkelijk is. De tegenstander uit Zwolle verraste al in de eerste wedstrijd door Den Bosch te kloppen. Ploegen van Herman van den Belt zijn altijd gevaarlijk en het ziet er naar uit dat zij ook dit seizoen weer een gevaarlijke outsider worden.

Vandaag in Groningen ondervinden de mannen van Braal dan ook dat het niet zo makkelijk is om Zwolle te verslaan. In het eerste kwart gaat Donar nog wel aan kop. Maar het is wel al duidelijk dat Zwolle meer als een team speelt. In het tweede kwart neemt Zwolle dan ook de kop over. Ross Bekkering en Will Sullivan zijn de enige spelers die zich aan de misère kunnen onttrekken.

Herman van den Belt verteld dat het allemaal niet zo heel eenvoudig is vandaag. “We hebben veel geblesseerden zoals Jesse en Craig. Daarnaast staan we bij rust al met twee cruciale spelers op drie fouten.”

Na een ruststand van 36-41 loopt Zwolle snel uit tot maximaal 11 punten. Donar loopt vervolgens weer in tot vijf punten. Sherman gaat bij 45-52 naar de grond en vervolgens richting kleedkamer. In een duel verliest hij een tand. Na afloop doen veel mensen nog een verwoede poging om de tand terug te vinden.

Braal over het meespelen van Sherman komende woensdag, “basketballen doe je met je handen en voeten plus een kleine beetje hersenen. Daar heb je geen tanden voor nodig.”

In het vierde kwart zal Sherman weer in het veld verschijnen. Hij komt terug op het punt dat Donar nog maar 1 punt achter staat.

Bij 58-59 is er een kans voor Donar om de leiding te nemen. Maar Zwolle vergroot het gat weer tot vier middels een vierpunter. Franke raakt vervolgens ook een bom en de ploegen zijn weer bijna op gelijke hoogte.

In plaats van door te drukken en de kop daadwerkelijk te pakken volgt er een korte periode van verminderde oplettendheid. Vooral de goed spelende Tyson Hinz maakt hier optimaal gebruik van. Zijn vijf punten op rij zetten Zwolle op de weg naar de overwinning.

Gezien de schotpercentages van 38% tweepunters en 26% driepunters mag Donar natuurlijk ook geen aanspraak maken op de overwinning.

Van de Belt is heel blij na afloop. “We hebben gevochten als leeuwen en gezien onze moeilijke omstandigheden maakt me dat heel blij. “

Erik Braal is zoals te verwachten minder optimistisch. “We hebben ondermaats gespeeld. Door de blessure van Fielder spelen mensen nu op andere plaatsen dan dat ze tot nu toe hebben gespeeld. Daar hebben we zeker last van en dus het ontbreken van Chase doet ons pijn.”

Na de vorige wedstrijd werden er veel verhalen geschreven over Franke. Onbetwist een van de grotere talenten op de Nederlandse velden. “Yannick zal nog wel een stap moeten maken. Vooral spelen in het team belang en aan een team bijdragen. Dat zal die nog wel moeten laten zien op dit niveau”, aldus Erik Braal.

In de komende twee dagen zal Sherman naar de tandarts gaan en zal Braal in enkele training de ploeg klaar moeten stomen voor het eerste Europese duel. Komende woensdag komt het Hongaarse Egis Kormend op bezoek.