Donar – Rotterdam basketball

De kans is natuurlijk klein dat het vanavond weer net zo’n walkover zal gaan worden als tegen Weert. Tegenstander Rotterdam laat zich zeker in de eerste helft niet weg spelen. Zeker in het eerste kwart hebben de mannen van Braal geen grip op vooral Ties Theeuwkens. Hij kan er lustig op los scoren en voorkomt dat er een gaatje ontstaat.

Theeuwkens heeft al 11 punten bij de eerste onderbreking en zoals te verwachten wordt scoren hem belet in het volgende kwart. Donar haalt vooral zijn scores inside totdat Franke in het veld verschijnt. Elf minuten heeft die nodig in de eerste helft om 14 punten te maken.

Mede door zijn scores loopt Donar in kwart twee weg bij de bezoekers. Waar Donar het eerste kwart nog verliest met twee punten zo wint de ploeg het volgende kwart met 12 punten. De mannen van Salomon hebben even het nakijken. Mladenovic doet nog wel iets terug maar kan niet voorkomen dat de ploegen met 49-40 gaan rusten.

Na de rust is het duidelijk dat Donar op stoom begint te komen en Rotterdam het na kijken heeft. Donar moet het wel al snel in het derde kwart zonder Fieler stellen. De Randamie en Fieler vallen na de rebound waarbij vooral Fieler ongelukkig terecht komt. “Het enige positieve volgens mij deze wedstrijd waren de eerste vijf minuten in het derde kwart. Over Fieler weet ik nog niets we moeten dus afwachten.”, aldus Braal.

Donar loopt vervolgens uit tot vijftien punten. Heel even plaatst Rotterdam een sprintje om het gat terug te brengen naar tien punten. Vanaf dat moment domineert Donar op alle fronten. Ken Brown gaat nu voorop samen met Fanke. In rap tempo loopt de thuisploeg uit naar twintig punten en is de game gespeeld.

Het is 79-58 bij aanvang van het laatste kwart. De voorsprong loopt iets terug maar Donar komt nooit meer in de problemen. Enkele minuten voor het fluitsignaal moet Lucas Steyn naar de bank met vijf fouten. Hij zoekt nog even de confrontatie met Dourisseau maar vervolgt daarna alsnog zijn weg naar de bank. De magische grens van 100 punten wordt uiteindelijk niet meer gehaald. De score stokt bij 94-78.

Ties Theeuwkens wordt met 23 punten topscorer van de wedstrijd. Aan de zijde van Donar zijn Franke en Dourisseau met 20 punten topscorer en Brown heeft ook een respectabel aantal van 18 punten.

Ondanks de verloren Super Cup begint de ploeg van Erik Braal goed aan het seizoen. De komende wedstrijd tegen Zwolle wordt een eerste serieuze test in de competitie. Daarnaast ook een goede opwarmer voor de eerste Europese wedstrijd volgende week tegen Egis Körmend.

Erik Braal is ondanks de overwinning zeer ontevreden. “We hebben heel slecht gespeeld behalve het begin van dat derde kwart dus. Het is op zich wel logisch te verklaren maar ik wil geen excuses zoeken. Ik vind dat we nu gewoon beter moeten spelen.”