Donar naar de kwart finales van de Europe Cup!

De wedstrijd in Martiniplaza was een grote overwinning en de wedstrijd in Roemeniƫ mogelijk een formaliteit. Maar zoals Braal aangaf na afloop van game, er zijn er nog veertig minuten te spelen. Die eerste minuten van de tweede helft in Cluj beginnen dan ook niet zo goed voor Donar.

De thuisploeg speelt opnieuw zonder Lapornik. Desondanks schieten ze uit de startblokken. Donar zonder de geblesseerde Bruinsma heeft moeite om vooral de bal van afstand door het netje te krijgen. Gevolg is dat Cluj al snel een voorsprong van meer dan tien punten heeft. De Roemenen leiden de game ook tot diep in het tweede kwart.

Veel aandacht gaat natuurlijk naar Brandon Curry die uiteindelijk niet meer dan negen punten haalt. Maar in de voorgaande duels werd al duidelijk dat Cluj-Napoca een krappe bank heeft. Dat biedt Donar alsnog kansen. Na de rust van 41-37 is het Donar wat zijn kansen pakt en een 11-22 kwart neerzet en daarmee de genadeklap uitdeelt.

Onder aanvoering van Drago Pasalic wordt uiteindelijk ook de vierde game in dit Europe Cup-seizoen tegen Cluj-Napoca gewonnen. Donar schrijft daarmee opnieuw clubhistorie. Het wint met 69-76 waarbij alle jeugdspelers uiteindelijk ook nog even hebben gespeeld.

Donar haalt de kwart finale van de Europe Cup en dat is een bijzondere prestatie.

Braal heeft aangegeven liever niet weer een Belgisch team als tegenstander te hebben tenslotte heeft Donar al tweemaal een Belgische opponent gehad. Maar men zou wel graag een tegenstander willen die uit de Champions League komt. De ploeg van ex-Donar speler Chase Fieler komt uit die Champions League. Ondanks een goed vooruitzicht dat Donar hun zou treffen in de kwart finales zal dat niet gaan worden.

De Groningse ploeg mag opnieuw naar de Balkan om aan de kust in Montenegro te spelen tegen Mornar Bar. Een pittige tegenstander met vooral veel spelers afkomstig van de Balkan. De overwinning van dit team op Oostende is wel een verrassing. Donar heeft zeker kansen tegen dit team.

Dinsdag 27 maart speelt Donar thuis in Martiniplaza tegen Mornar Bar.