Donar verliest nipt in Montenegro maar houdt uitzicht op de halve finale

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Erik Braal gaf vooraf aan in een interview dat een verschil van plus of min vijf punten een mooie uitgangspositie is voor de tweede game thuis in Martiniplaza. Maar dat is niet zomaar gerealiseerd voor het team tegen het redelijke Mornar Bar.

Evan Bruinsma is voldoende hersteld van zijn handblessure en zal weer meespelen en staat uiteindelijk ruim 27 minuten in het veld.

De thuisploeg begint beter aan de game en pakt een kleine voorsprong van acht punten. Donar heeft maar tien punten na dat eerste kwart. Donar begint dus met een 18-10 achterstand aan het tweede kwart.

In dat tweede kwart is het Bradford Burgess die de eerste driepunter voor Donar binnen schiet. Even later doet hij dat nog tweemaal en breekt er een periode aan voor Donar waarin ze de leiding pakken. In een kwart die volledig voor de bezoekers want Donar maakt 30 puntjes. De acht punten achterstand is omgeboden naar een drie punten voorsprong bij de rust.

De cijfers zijn niet heel goed voor Donar. In dat eerste kwart zes driepunts pogingen en geen enkele raak. Vrije worpen worden niet optimaal benut maar dat tweede kwart maakt de schade niet te groot.

Het derde kwart is heel close en Bar komt een beetje dichterbij mede door Needham, Vranjes en de Vujosevic. Na drie kwarten spelen is het 52-52 en kan het alle kanten op. De thuis ploeg is alleen net ietsje beter met scoren en loopt in dat vierde kwart weer acht punten weg bij Donar.

Een moeilijk kwart waarin Donar moeite heeft om bij te blijven maar in die laatste minuten lukt dat een beetje. In ieder geval wordt het gat niet veel groter. Maar met 73-67 gaat Donar wel met een nederlaag terug naar Groningen.

Zes punten is dan een puntje meer dan de marge die coach Braal voor ogen had maar niet onoverkomelijk. De cijfers waren niet helemaal zoals Donar die in andere wedstrijden heeft neergezet. Brandon Curry komt bijvoorbeeld niet boven de tien punten maar is wel de beste rebounder.

Het zal volgende week een spannende pot worden want Mornar Bar blijkt erg zuinig te zijn met de bal. Ze hebben maar zes turnovers en creerden vanavond meer schoten. Aanvallende rebounds was met 17 ook behoorlijk hoog voor Bar Gelukkig schieten beide teams even slecht maar Bar is dus nog niet zomaar verslagen.

Pasalic is met 15 punten de meeste productieve speler en diegene met de hoogste rating bij Donar. Ondanks dat Needham en Vranjes meer punten hebben gescoord is Vujosevic de speler met de hoogste rating. Hij scoort een onvervalste double-double met tien punten en maar liefst 16 rebounds.

De spannende week van Donar gaat zondag verder met de NBB Bekerfinale tegen ZZ Leiden. Daarna weer de focus op het tweeluik tegen Mornar Bar.