In een Martiniplaza zonder publiek en met alleen mensen van de teams, organisatie en pers spelen Donar en Den Helder Suns een oefenwedstrijd. De herstart van de competitie komt er aan op 10 januari 2021 en is het goed om wat ritme op te doen.

Zeker na weer een lange periode waarin er amper getraind kon worden vanwege de corona-maatregelen.

Gisteren tijdens de training is Juwann James geblesseerd geraakt en hij zal samen met ook Sheyi Adetunji niet spelen vanmiddag.

Veel zal het niet uitmaken voor de ploeg van Donar want in theorie is het veel sterker dan de Den Helder Suns.

Tot halverwege het 1e kwart is dat nog niet te zien. Vooral Davon Lacy scoort dan namens Donar. De enige Amerikaan van Suns, Bolden Brace, is een van de spelers die namens de gasten wat terug kan doen. Maar vanaf 13-13 is het woord aan Donar en ze sprinten in ruim twee minuten bij de bezoekers vandaan. Een kwartstand van 23-16 na het 1e kwart met als hoogtepuntje een dunk van Willem Brandwijk.

In het tweede kwart neemt de pressie van Donar toe gaat het hard. Halverwege zijn de Suns gedubbeld bij 34-17. De ploegen zoeken bij 48-30 de kleedkamers op.

Donar heeft het aan zichzelf te danken en vooral in het 3e kwart dat het niet is gelukt om de 100 punten te halen. In dit kwart na de rust komt Den Helder Suns iets beter voor de dag. Donar is erg slordig ook. Brace en Halman scoren dan goed voor de bezoekers. De voorsprong van 18 punten staat er ook na kwart drie: 69-51.

In het laatste kwart is Den Helder Suns door zijn energie en is het ook slordig met de bal. Dat zorgt voor veel kansen en scores van Donar. De thuisploeg wint uiteindelijk gemakkelijk met 94-64. Het is te hopen voor coach Rudez dat de voetblessure van Moreton meevalt.

Er waren geen statistieken beschikbaar maar Ogungbemi-Jackson was de topscorer voor Donar en Brace voor de Suns.