Donar zo goed als zeker van bekerfinale

De eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen was tegen Landstede Zwolle en ook voor een beker. Toen was het de Super Cup die door de gasten werd gewonnen. Nu spelen de teams in de halve finale weer voor een beker. Donar is de titelverdediger van de NBB Beker.

Voor Bradford Burgess zal het de eerste wedstrijd worden waarin hij redelijk wat minuten mag spelen. Deze ruimte is ook ontstaan doordat Bruinsma afwezig is. Hij zou de vijfde buitenlandse speler zijn en dat is niet toegestaan. Daarnaast is Bruinsma ook niet geheel fit.
Burgess debuteerde in de game tegen Mons. Vanavond staat die 25 minuten op het veld en laat een solide indruk achter.
“Hij is nog niet geheel fit en mist ritme. Maar als dat terug is gaan wij nog veel plezier aan hem beleven. Een goede aanwinst en aanvulling voor het team”, vertelt Braal.

Donar opent de wedstrijd met een driepunter en kijkt eigenlijk niet meer om. Na vier minuten staat het 13-4 en is aan het spelbeeld te zien dat Donar een makkelijke avond gaat krijgen. De nummer vier uit de DBL kan weinig inbrengen en wordt na een kwart al “doubled” bij 26-13.

Onder aanvoering van Pasalic en Curry wordt het gat zelfs 31 punten bij 51-20. Doordat de aandacht en concentratie wat afneemt bij Donar kan Landstede Basketbal na rust een beetje terug komen. Maar de energie spat er niet af en spanning is ver te zoeken in dit duel.

Opvallend is wel dat Braal zich hevig opwind langs het veld. Het spel van Donar in het derde kwart is niet goed. “Geen focus en ondanks dat het moeilijk is om te concentreren moeten we dat nog wel gewoon doen.”, aldus Braal.

Dahlman wordt topscorer voor Zwolle met 15 punten maar hij kan de 95-51 nederlaag niet voorkomen.

Teleurstelling is groot aan Zwolse kant en coach Van den Belt meldt zich af voor de persconferentie.

“Wij brachten in de 1e helft de verdediging uit Europa mee deze wedstrijd in. In de tweede helft werd dat minder. De jonge jongens speelden niet want het puntenverschil is vandaag het belangrijkste. Zij hebben een goede kans om te kunnen spelen aanstaande zondag. Wij willen tenslotte die finale halen.
Ewan Bruinsma speelde niet mee en het is voor ons heel moeilijk. We spelen in drie competities en alle drie hebben andere regels omtrent nationaliteiten van spelers.
Voor de Europe Cup had ik gehoopt op een mooi team uit Italie maar dat zat er niet in. We weten veel over Cluj-Napoca en in RoemeniĆ« speelden we goed in de eerste 20 minuten. Thuis waren de laatste 20 minuten uitstekend dus als we de volgende keer 30 minuten goed spelen hebben we een goede kans.”, vertelt Braal na afloop.

De eerste wedstrijd van een serie van drie ontmoetingen tussen Donar en Landstede is gespeeld. Komende donderdag voor de competitie in Zwolle en zondag de return voor de beker ook in Zwolle.