Dutch Basketball League week 27 2010-2011

Afgelopen week zijn alle teams weer in actie gekomen. Twee wedstrijden tussen teams die vechten om een plaats in de middenmoot. Een van die teams is Nijmegen die probeert de plaats vier vast te houden. Thuis tegen Zorg&Zeker Leiden, de nummer twee, was toch een grote opgave en met 65-78 lukt het niet om dichterbij de top drie te komen.

De finalist van afgelopen seizoen, Bergen op Zoom, is moeizaam het seizoen gestart. Thuis tegen Leeuwarden wordt weer eens gewonnen en nu kruipt de ploeg iets omhoog. Toch zijn de prestaties veel minder dan afgelopen seizoen.

In de Nederlandse competitie is het moeilijk om een team meerdere seizoen constant op te laten presteren vanwege de hoge rotatie van spelers. Teams die een deel van hun selectie hebben behouden hebben hier een groot voordeel. De top drie hebben dit allemaal waarbij GasTerra Flames de minste veranderingen heeft ondergaan.

Die koploper uit Groningen speelde uit tegen Rotterdam en zoals verwacht een grote overwinning tegen de hekkensluiter. Patrick Hilliman heeft de havenstad verlaten in zijn tweede wedstrijd voor ZZ Leiden kwam die al tot 14 minuten, 8 punten en 7 rebounds.

Meest opvallende overwinning van deze speelronde is die van Zwolle tegen Weert. Zwolle wat nu ineens weer kansen heeft om de play-offs te halen won zelfs uit. Opvallend want deze week is er weer een speler vertrokken. De nieuwe Amerikaan Nate Rohnert kwam tot 39 minuten en 24 punten maar zijn collega Borha scoorde 32 punten. Daarmee was hij de topscorer van deze speelronde.

EiffelTowers Den Bosch weer met Jansen maar zonder Akerboom had het zwaar tegen Amsterdam. De jonge honden uit de hoofdstad worden de komende wedstrijden gecoacht door Etienne van het Kruys. De hoofdcoach is geschorst voor drie wedstrijden door de bond. Het derde kwart in deze wedstrijd was bepalend. Twee technische fouten en een onsportief maakte het verschil.

In Den Bosch blijft men dus in de strijd voor plaats twee. Komende donderdag moet er dan zeker gewonnen worden in Groningen. Daarnaast maakte de club bekend dat Raoul Korner heeft bijgetekend voor nog twee seizoenen. De Oostenrijker doet het ook gewoon goed in Den Bosch.

Komende week de topper tussen Groningen en Den Bosch, verder zijn het wedstrijden tussen ploegen met een groot verschil in punten op de ranglijst. Verrassingen zijn zeker niet uitgesloten en Zwolle zou het Den Bosch op zaterdag best eens moeilijk kunnen gaan maken.