Dutch Basketball League week 38

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De ranglijst toont weinig verschillen ten opzichte van vorige week maar toch is er weer veel gebeurd. Afgelopen donderdag speelde GasTerra Flames thuis tegen de concurrent EiffelTowers Den Bosch. Een regelrechte monsterzege zou het gaan worden. EiffelTowers helemaal afgedroogd terug naar het zuiden met ook nog eens hun guard geblesseerd.

De blessure blijkt mee te vallen en op zaterdag is Turner er weer bij tegen Landstede Zwolle. Hard nodig want op een paar minuten voor het eind is er geen gaatje tussen de ploegen. In de resterende tijd plaatst EiffelTowers een run en wint met 74-85.

Nummer twee op ranglijst, Zorg en Zekerheid Leiden, wint thuis van BS Weert. Gezien de stand niet geheel onverwacht. Opmerkelijk is wel dat Glenn Stoker, topscorer van de competitie, de gehele wedstrijd niet speelt. Hij heeft al maanden last van een blessure en mogelijk speelde dat nu weer parten. Patrick Hilliman raakte geblesseerd aan zijn pols en de nieuwe aanwinst van Leiden zal de eerste wedstrijden niet spelen. Topper in de wedstrijd was de jonge Hollander Worthy de Jong met 21 punten.

In Leeuwarden speelde Aris tegen Nijmegen. De bezoekers zijn al zeker van de vierde plaats maar voor de thuisploeg is plaats vijf nog lang niet veilig. De thuisploeg wint uiteindelijk met 78-71 en kan weer even ademhalen. De grootste bedreiging van plaats vijf komt uit Bergen op Zoom.

De WCAA Giants komen op dreef en gaan heel langzaam omhoog op de ranglijst. In Groningen zorgen ze ook voor een daverende stunt. De finalisten van vorig seizoen stonden in Martiniplaza tegenover elkaar en WCAA Giants pakt de winst na een bloedstollende wedstrijd. GasTerra Flames in eigen huis verslaan was al meer dan een jaar in competitie verband niet meer voorgekomen. Grote man is Jesse Kimbrough die 31 punten scoort.

“Kimbrough heeft ons afgeslacht. We moeten nu niet een grafstemming creren.”, aldus de verliezende coach Marco van den Berg.

Komende week zal GasTerra Flames moeten aantonen hoe goed ze herstellen in de uitwedstrijd tegen Nijmegen. In Den Bosch staat de topper tussen de nummers twee en drie op het programma. Leiden is favoriet maar dat moet nog wel waargemaakt worden.

Amsterdam heeft thuis een gat van acht punten goed te maken tegen Nijmegen in de strijd om een ticket voor de bekercompetitie Final Four.