EuroLeague Top16 week 5 (2)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De Top16 heeft nog een ronde te gaan en die gaat spannend worden. In week vijf van de Top16 is Groep E helemaal open gegooid. In een volgepakt OAKA-arena te Athene verliest thuisploeg Panathinaikos een zinderend duel van Lietuvos Rytas. Deze ploeg komt steeds beter in vorm. Door hun winst en de overwinning van Caja Laboral staan er drie ploegen op 3 wins en 2 loss. Marcelino Huertas van Caja Laboral is uitgeroepen tot MVP van de week.

De Spaanse topploegen FC Barcelona en Real Madrid zijn nog ongeslagen. Het had alleen niet veel gescheeld of FC Barcelona had verloren van Maccabi Tel Aviv. De Israƫlische ploeg speelde thuis in een volle Nokia-Arena en was bijna de gehele wedstrijd beter en aan de leiding. Na overtime zakken de mannen door het ijs en gaan de bezoekers er met de winst en de eerste plaats van door. Afgelopen week werd bekend dat Jemery Pargo ook volgend seizoen een blauw-geel shirt zal dragen.

Zoals ik al schreef vorige week is de wedstrijd tussen Montepaschi Siena en Efes Pilsen bepalend voor Groep G. De winnaar is uiteindelijk de thuisploeg geworden oftewel Siena. In een prachtige wedstrijd met uitblinkers in Rakovic en Kaukenas hebben ze zich geplaatst voor de kwart finales. Eigenlijk een trieste aftocht voor Efes Pilsen. Ze waren sterk begonnen aan de Top16.

Uitblinker in de Final Four van 2010, Partizan Belgrado, wordt nu de schlemiel van de Top16. De enige ploeg zonder een overwinning en waarschijnlijk zal dat ook zo blijven.

Groep F en G zijn beslist maar ook in Groep H is nog een plekje te winnen voor de kwart finales. Fenerbahce kreeg klop in eigen huis van Olympiakos en Valencia wint van Zalgiris. Hierdoor is Olympiakos door naar de kwart finale. Valencia en Fenerbahce spelen in Spanje rechtstreeks om een plek. Saillant detail is dat de coach van Fenerbahce, Neven Spahija, tegenover zijn oude werkgever staat. Persoonlijk niet verwacht dat de Turkse ploeg toch nog op de laatste wedstrijd moet wachten voor plaatsing want ze zijn favoriet voor de Final Four.

Olympiakos gaat mogelijk komend seizoen Bourissis missen want hij wordt nadrukkelijk gelinkt aan aartsrivaal Panathinaikos. Olympaikos heeft een rustige laatste week. De topper van week 6 is dus Valencia tegen Fenerbahce. Lietuvos Rytas speelt thuis tegen Caja Laboral en de winnaar is ook door. Spannende afsluiting van de Top16!