Dutch Basketball League week kwart finales playoffs 2010-2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De grootste verrassing voor de kwart finales in de DBL was natuurlijk dat GasTerra Flames als tweede zou gaan starten. Thuisvoordeel tot de finale en met ZZ Leiden als mogelijke tegenstander is dat een groot nadeel.

ZZ Leiden en GasTerra Flames zijn dan favoriet om de finale te gaan spelen maar eerst heb je nog twee rondes. Waarbij de kwart-finales altijd gevaarlijk zijn vanwege het best-of-three format.

Drie series zijn dit jaar tot het gaatje gegaan en dat is uitzonderlijk. Jacob Bergsma, de man van de basketball statistieken in Nederland, heeft uitgezocht dat seizoen 1997-1998 de laatste keer was dat er drie series een beslissingswedstrijd nodig hadden. Sinds de invoering van de best-of-three, seizoen 1990-1991 is het nu dus de derde keer.

Alle keren was de club uit Groningen betrokken bij een serie die een beslissingswedstrijd nodig had. Dit seizoen is de tegenstander BS Weert en de serie is bijzonder want in wedstrijd een wordt er de tegenstander van de vloer geveegd met 80-43. Game twee is het andersom en BS Weert wint onder leiding van een waanzinnige Glenn Stokes. Veertig punten maar in game drie komt hij er niet meer aan te pas maar excelleert Haryasz met 28 punten.

Bergen op Zoom en EiffelTowers maakten er een spannende serie van met een boel emotie. Vooral over wedstrijd 1 is nog lang nagepraat. Coach Goedee van Bergen op Zoom wilde geen handen schudden na afloop. Den Bosch coach Korner vond dat Kimbrough doelbewust hard speelde tegen Rogier Jansen. In de laatste game werd het verschil duidelijk gemaakt en is het seizoen voorbij voor verliezend finalist van seizen 2009-2010.

In Nijmegen heeft men veel moeite gehad om Leeuwarden van zich af te schudden. Heerlijke spannende potjes en uiteindelijk ook de meest spannende serie van de vier. Coach Michael Schuurs heeft een goede ploeg die ook in de halve finale het lastig zal gaan maken voor ZZ Leiden.

Toon van Helfteren en zijn mannen hadden geen kind aan Amsterdam en haalden met een eenvoudige 2-0 overwinning de halve finale.

De halve finale tussen ZZ Leiden en Nijmegen zal close worden evenals de serie tussen EiffelTowers en GasTerra Flames.