EuroLeague Top16 week 6

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De laatste ronde is gespeeld in de EuroLeague Top16 en de Turkse ploeg Fenerbahce is verrassend uitgeschakeld. Deze ploeg was zeer goed op dreef en ik had ze al een plaats in de Final Four gegeven. Sport is onvoorspelbaar en dat maakt het ook zo mooi. Sinds de komst van Pesic in Valencia is de Spaanse ploeg op dreef in de EuroLeague en thuis werd er gewonnen van de Turken.

Saillant detail is dat de verliezend coach vorig seizoen met Valencia de EuroCup won. Savanovic en Javtokas waren de belangrijkste mannen aan de kant van Valencia. Savanovic presteert goed onder druk zo blijkt. Zijn driepunter in de laatste wedstrijd van de groepsfase bracht Valencia naar de Top16. Nu helpt hij zijn ploeg de kwartfinales halen van de EuroLeague en staan ze tegenover Real Madrid.

De Madrilenen hebben hun groep gewonnen maar hun laatste wedstrijd tegen Montepaschi Siena thuis ruim verloren. Een flinke deceptie en dat was ook de laatste wedstrijd met topcoach Ettore Messina op de bank. De Italiaan heeft vrijdagochtend zijn contract ingeleverd en is dus opgestapt. Ook hij heeft de Spaanse topploeg niet volledig aan de rol gekregen. Sinds het seizoen dat Real Madrid de ACB en Beker won onder leiding van Joan Plaza is het kommer en kwel in de Spaanse hoofdstad. De voetbal- en basketballclub maken eigenlijk hetzelfde mee en zijn naarstig op jacht naar prijzen.

Lietuvos Rytas heeft het niet gered en ini dezelfde groep is Panathinaikos van de eerste plaats verstoten. Daar zal men in Athene flink van balen want nu is de volgende tegenstander in de kwart finale FC Barcelona. De Spanjaarden beginnen de best-of-five met twee thuiswedstrijden.

Bijzonder is dat van de acht kwartfinalisten er vier Spaans zijn. Dezelfde vier als in de halve finales van de onlangs gespeelde Copa del Rey. De kans op twee Griekse ploegen in de Final Four is nog steeds groot.

Over twee weken starten de kwart finales en wordt er beslist wie er begin mei in Barcelona mogen aantreden om de felbegeerde beker van de EuroLeague te winnen. Mijn voorspelling van Fenerbahce in de Final Four is afgevallen. Van de acht ploegen die er nu over zijn verwacht ik dat Maccabi Tel Aviv en Olympiakos het eindtoernooi gaan halen. De matchup FC Barcelona tegen Panathinaikos is totaal onvoorspelbaar.

We gaan het zien!