Finalisten EuroLeague Final Four 2010 bekend!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het jaarlijkse circus van de EuroLeague Final Four is dit jaar neergestreken in Parijs. Het Palais Omnisport Bercy is het theater waar de wedstrijden worden gespeeld. Het seizoen 2009/2010 kent een opvallende naam in de halve finales en dat is Partizan Belgrado. Geen Panathinaikos of Real Madrid maar een jonge ploeg met veel Servische spelers opgeleid in eigen land.

Partizan Belgrado is de verrassing en de andere drie deelnemers FC Barcelona,CSKA Moskou en Olympiakos waren er vorig jaar ook bij. Daarnaast speelden FC Barcelona en CSKA Moskou toen ook tegen elkaar in de halve finale. Toch zal deze Final Four anders zijn dan vorig jaar.

De eerste halve finale tussen CSKA Moskou en FC Barcelona heeft een andere winnaar. Het had de vijfde finale op rij kunnen worden voor de Russische ploeg maar dat is toch anders gelopen. FC Barcelona bezig met een super seizoen wint en gaat de finale spelen. Na jaren van deelnemen aan de Final Four maar nooit de finale halen is het nu weer gelukt.

Tegenstander voor FC Barcelona zal de Griekse ploeg Olympiakos zijn. Ze hebben zich na een intens duel met verlenging en zelfs nog kans op een tweede verlenging ontdaan van Partizan Belgrado. Opvallend was de dunk van Josh Childress die over een Servische speler dunkte en zijn alley-oop die de gelijkmaker vormde en verlenging bracht. De finalisten zijn bekend en de fans kunnen terugkijken op een geweldige avond basketball. Beide wedstrijden waren spannend tot aan de laatste minuut. Hoog niveau basketball, prachtige acties en daarnaast een geweldige sfeer.

Vorig jaar was de organisatie er veel aan gelegen om geen problemen te krijgen met supporters en was er een leger politie agenten opgeroepen. In Parijs is dat gelukkig weer verminderd en geeft een fijnere uitstraling. Zondag om negen uur in de avond gaan FC Barcelona en Olympiakos strijden om de EuroLeague-titel.

FC Barcelona – CSKA Moskou 64-54
Partizan Belgrado – Olympiakos Athene 80-83 (na verlenging)