GasTerra Flames – Bergen op Zoom

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Zaterdag zou het gaan gebeuren, de verwachtingen waren toen al hoog gespannend, maar een taai West Brabant Giants gooide roet in het eten. Nu in een volgestroomd Martiniplaza zou het behalen van de landstitel moeten gaan gebeuren.

Ruim 4400 mensen zien een eerste kwart wat spannend is en waarin WCAA Giants en de GasTerra Flames gelijk op gaan. Uiteindelijk gaat WCAA Giants met 1 punt voorsprong het kwart afsluiten maar uitgerekend Haryasz zet zijn team op voorsprong in het tweede kwart.

Haryasz die afgelopen zaterdag al dolgraag wilde spelen mag nu wel spelen. Sterker nog, hij maakt vele minuten. We hadden ook het plan om veel korte periodes met hem te spelen, aldus Marco van den Berg. Er is ook weinig keuze want de rotatie bij GasTerra Flames is beperkt zeker nu Ross ook stevig last heeft van zijn enkel.

De inzet van Haryasz levert een klein gaatje op maar Aron Roye schiet twee driepunters binnen en de belangrijke grens van tien punten verschil wordt gehaald. Halverwege het kwart is de hardwerkende Slagter topscorer voor zijn ploeg.

ik ben blij dat ik het team kon helpen, verteld Matt Haryasz.

Het gat loopt nog verder op maar als Slagter een driepunter binnen schiet gaat het tij keren. Slagter samen met Jesse Kimbrough vechten als leeuwen en brengen hun team van 38-28 terug tot 46-42. Martiniplaza begint stil te worden en houdt zijn adem in. Tot opluchting maakt Matt Bauscher met twee driepunters het gat weer groter tot 54-47.

De gehele serie behalve de eerste wedstrijd wordt gekenmerkt door een grote voorsprong hebben en die weer kwijt raken. In dat plaatje past wedstrijd vijf ook precies want het gaatje van zeven punten wordt gedicht. Het blijven knokken van de WCAA Giants is een groot compliment voor de mannen van Erik Braal.

Slagter en Kimbrough vechten als leeuwen en dat is een genot om te zien. Ze brengen hun team op 3:30 voor het eind zelfs op gelijke hoogte. Daarna wordt het billenknijpen en blijft het spannend. Telkens wisselen de scores en de driepunter van Slagter brengt de stand weer op 69-69 met nog ruim minuut te spelen. Daniel Faris schiet een driepunter binnen wat natuurlijk uitzonderlijk is en dan leidt de WCAA Giants zelfs. Bostain doet hetzelfde voor zijn ploeg, turnover voor de WCAA Giants en de vrije worpen van Ellis leiden dan toch het kampioenschap in voor de GasTerra Flames.

De gasten hebben geknokt voor wat ze waard zijn maar uiteindelijk wordt het 79-74 en barst het feest los in Martiniplaza. Statistisch gezien een terecht kampioenschap want met een winstpercentage van bijna 90% over het seizoen waren ze de beste.

Na afloop spreken de voorzitter, Marco van den Berg en Matt Haryasz over het aanstaande EuroCup-avontuur. Rob Schuur, voorzitter GasTerra Flames, vindt het geweldig. Dit is geweldig voor de club en sneller dan verwacht.

In het tumult wat ontstaat na afloop verdwijnt Marco van den Berg maar het blijkt met een reden. Ik en Hein-Gerd hebben vrijdag voor iedere speler een boek gekocht. Die hebben we daarna bij mij op het terras voorzien van een persoonlijke boodschap. Dit bijzondere seizoen verdient een herinnering. Het winnen van de titel voelt als gerechtigheid en is natuurlijk fantastisch! Zeker ook omdat we kampioen zijn geworden onder beste speler. Ik ben trots dat ik bij dit team hoor want zo hecht is. Zo snel een hecht team heb ik niet eerder meegemaakt. Dat maakt het voor mij uniek. Nu gaan we de EuropaCup winnen!.

Ongelooflijk! Nu in Europa in!, dat is de korte reactie van Matt Haryasz op zijn eerste kampioenschap.