Groene Uilen D1 – Dyna’75

De vroege vogels vliegen uit

Welke idioten bij de NBB hebben bedacht dat onze vrouwelijke trots van de club om half tien al moet spelen tegen de Friese dames uit It Hearrefean (Heerenveen voor de niet-Friezen onder ons). Maar de goede vrouwen van dames 1 onder de bezielende leiding van Super Kay gaan van start. En hoe !

Na een airball van Dyna komen de Uiltjes los en zetten een strakke defense neer. De friezen weten er geen raad mee en na wel drie minuten spelen valt hun eerste bal door het netje. Halverwege dit kwart vol met eenrichtingsverkeer-basketball, staat het al 10-2 voor de Uilen. Oogstrelende aanvallen zijn er te zien voor de twintig supporters. Mooie actie van Iris maar helaas niet raak, maar dan hebben we altijd nog Tessa ! Vanuit een mooi uitgevoerde break drukt zij de bal door de ring. In de laatste minuten valt bij Dyna al te merken dat ze gedemotiveerd raken, des te beter. Erop en erover… Kwartstand 21-9

In het tweede kwart wordt alles minder. De Friezen scoren wat meer en de aanvallen van onze vrouwen lopen wat minder. Maar goed de duidelijke woorden, Kom op zeg!, van Kay brengt de schwung er weer in en halverwege het kwart is het 29-18. In de laatste vijf minuten mogen we de eerste driepunter aanschouwen. Tessa is de topschutter die met scherp schiet. Vervolgens verplaatst Emily zich in de wereld van de voetbal. Ze geeft een flinke schop tegen de bal, en dankzij een een-tweetje met de muur weet ze de schotklok te raken. Hulde voor Emily! Ruststand : 42-21

Na een rust die achteraf gezien de dames goed heeft gedaan begint een ware wervelstorm. Misschien wel het begin van de zuidwesterstorm die ons land heeft getroffen die dag. Dyna75 krijgt na een seconde al een fout, dat is al een prestatie op zich. Daarna gooien ze de ingooi weer uit zonder dat een medespeler de bal heeft geraakt. Zie daar, echte toppers in een notendop. Nu hebben de Uiltjes de bal en gaan Elke (2x) en Emily er met de bal aan de haal en gooien driemaal een driepunter binnen. Zo schieten we in vijf minuten naar 62-25 en zijn de Dyna-vrouwen knock-out. De Struikhal heeft onduidelijke belijning zo blijkt uit een reactie van een Dyna-speler. Ze dribbelt vrolijk buiten de lijnen, wordt afgefloten en kijkt verbaast rond en een lichaamsuitdrukking van: sta ik uit???. Nummer 12 van de Uilen sluit het kwart af met een mooi buzzershot.

De Uilen hebben 32 punten in een kwart gemaakt en er maar acht tegen. Zou het gekomen zijn doordat een speler bij Dyna75 door de enkel ging ? Kwartstand 74-29

Het laatste kwart is natuurlijk nog maar een formaliteit, halen we de 100 of niet ? Nou helaas dat niet. Wel wordt de reus Iris keihard neergesabbeld zonder een call maar zoals het een sterke reus betaamt speelt ze gewoon door. De oogstrelende give&go uitgevoerd door Elke wordt beloond met applaus vanaf de tribune. Het laatste vuurwerk wordt afgeleverd door Tessa vanaf de driepuntslijn en zo hebben de dames Dyna75 in de pan gehakt met 94-50. Let wel: Dyna75 scoort in het laatste kwart net zoveel punten als in de gehele eerste helft !

Op naar de Tudo Tigers maar dat komt vast goed met deze kanjers geleid door topcoach Kay.