Groningen verliest thuis van Zwolle

Aflevering vijfendertig uit de serie top of flop speelde zich thuis af voor 2.000 mensen. De uitslagen zijn zeer wisselvallig maar ook binnen een wedstrijd zijn er grote verschillen. Zo is het deze thuiswedstrijd tegen Landstede Basketball ook.De eerste tien minuten beginnen goed want men pakt een voorsprong van 11 punten. Dwayne Archbold schiet driemaal een driepunter binnen waardoor het kwart eindigt met 21-10.

Daarna stort het allemaal in en een verklaring van coach Claros is zijn beperkte rotatie. “We kunnen nooit tactisch wisselen en ik heb maar acht mensen”. Blessures spelen het team zeker parten en door de opmerking heen klinkt onvrede over arbitrage.De rotatie zal komend weekend weer groter zijn want Jansen kan weer spelen. Een verkeerde diagnose en hij had allang weer kunnen spelen. Alle gebeurtenissen buiten het veld zijn genoeg om het script van een soap voor een jaar te vullen. Het is inmiddels de vijfde maal dat er niet tijdig of een juiste diagnose wordt gesteld.

Spelers moeten op eigen houtje herstellen. Behalve Grunheid die een heel plan van aanpak heeft gekregen van de Duitse doktoren. Zonder deze geblesseerde spelers is het vandaag niet mogelijk om Landstede Basketball te verslaan. Het verschil van 11 punten loopt snel terug. In het tweede kwart komen ze bijna zelfs op gelijke hoogte. Beide teams gaan rusten met een 33-27 stand.

Na rust blijft het slechte spel zich voort zetten en de wedstrijd wordt kwalitatief steeds slechter. Daar weet Landstede Basketball onder leiding van Bostain en Wilson wel raad mee. Darnell Wilson is de speler die zijn ploeg op voorsprong 37-38 met nog zes minuten te gaan in het derde kwart.Hanzevast Capitals is hier niet meer bovenop gekomen en de bezoekende ploeg weet de voorsprong tot aan het einde vast te houden. Karakteristiek voor de thuisploeg is Archbold. Makkelijk driepunters scorend in het eerste kwart en vervolgens vier open lay-up”s missen in het derde kwart.Kitwana Rhymer kan zich nog enigszins positief onderscheiden met een aantal fraaie denderdunks, zestien punten en zeven rebounds. Na zijn vijfde fout in het vierde kwart kunnen de boeken dicht.

Landstede Basketball wint en volgens Mark van Schuttershoef was het een fun game om naar te kijken voor de neutrale bezoeker. “Wij hadden het doel om het publiek stil te krijgen en dat is ons gelukt”.”De scheidsrechters laten situaties toe die cruciaal zijn. Daarnaast krijgt Morales van de arbiter “shut the fuck up” te horen. Maar goed we hebben Zwolle niet onderschat en onze intentie was om Wilson en Bostain te vangen in een trap”, aldus Claros.Volgende week bezoekt een delegatie van de bond de thuiswedstrijd om zelf eens te kijken naar de problemen rondom de scheidsrechters in Groningen. Geruchten omtrent samenspanning tegen de club zoemen al het gehele seizoen rond.