jongens junioren : BV Lely – Demon Astronauts

Er was sprake van een echte derby. Het klassenverschil bleek toch minder groot dan verwacht. Roel Rijskamp was absent dus mocht assistent Schaftenaar zijn debuut maken. BV Lely begon ijzersterk en stond snel op een 6-0 voorsprong. Demon komt terug en via 11-11 staat de grote broer op voorsprong na 10 minuten 16-19. Demon speelt de laatste tijd verdedigend een zone en aanvankelijk heeft Lely daar veel moeite mee 19-26. Door 3 driepunters van Harris knokt Lely zich weer terug in de wedstrijd. De ruststand is 30-30. Opnieuw was het BV Lely die geconcentreerder aan de 2e helft begon en opnieuw een voorsprong had van 6 punten. Demon haakt aan en bij een stand van 47-47 gaan de Amsterdamse rivalen de laatste periode in. Daar is Demon met name slimmer en rebound de ploeg eindelijk wat beter. Het lengteoverwicht geeft de doorslag. Door 12 punten in de laatste minuten te scoren loopt het verschil snel op.