jongens junioren : EBBC – BS Leiden

De wedstrijd duurde bijna 3 uur, maar het was de spanning wel waard. EBBC verdiende om te winnen aangezien ze bijna de gehele wedstrijd op voorsprong stond. BS Leiden kende een valse start en kwam ruim achter (31-14). Toch bleef Leiden knokken en kwam het langzaam beter in de wedstrijd.

In de 8e minuut van de 2e helft had Leiden EBBC bijgehaald 45-45 en bleef het verschil minimaal tot aan het eind. Toch kwam EBBC nog eenmaal op een voorsprong van zes punten 60-54 maar door 6 benutte strafworpen kwam Leiden langszij. De laatste poging van Leiden achter de driepuntslijn in de buzzer trof net geen doel en moest er verlengd worden. BS Leiden had daarin het betere van het spel (ondanks 5 fouten van Zondervan, Wytzes en Martis) en had continue een kleine voorsprong. Met nog 10 seconden te gaan had Leiden een minimale voorsprong 69-70. Een domme fout bracht EBBC alsnog langszij. In de 2e verlenging was het ongekend spannend. Het was continue stuivertje wisselen. EBBC benutte 2 strafworpen met nog 8 seconden te gaan. 77-76. BS Leiden had nog 1 kans. Er werd snel gepasst en de vrije Roosenhoff kon net niet scoren. De aanvallende rebound was voor Bas Rozendaal. Hij scoorde met een hookshot en toen de bal door het net heen ging, klonk de zoemer. BS Leiden won met 1 punt verschil.