jongens junioren ere-divisie: EiffelTowers – Omniworld

En zo behaalde Eiffel Towers haar zesde thuisoverwinning van het seizoen. Sinds de winst op Leiden in de final four heeft Eiffel alle punten in Nijmegen gehouden. Zo ook tegen Omniworld. De ploeg van coach Taal vocht dapper en speelde goed mee, maar kwam inside simpelweg centimeters tekort. De press die Eiffel neerzette bracht Omniworld genoeg in de problemen. Aanvallend konden de Almeerders daardoor geen echte vuist maken Tussen de 1e en 2e periode had coach Taal zijn spelers op hun hart gedrukt om in de wedstrijd te blijven en de achterstand van 12 punten niet te laten oplopen. Dat gebeurde echter wel, Sjoers Poels maakte 6 punten in 1 minuut. In de 2e helft knokte Omniworld voor wat ze waard waren en kwamen terug in de wedstrijd. Zo werd de press steeds beter verslagen waarop Eiffel de press liet varen. Met nog 3 minuten te gaan stond het 73 – 65 en kon Omniworld hopen op een stunt. Door balverlies van Omniworld kon Eiffel uiteindelijk uitlopen naar een 86 – 73 overwinning.