jongens junioren : MPC Capitals – EBBC Den Bosch

EBBC begon goed in het verre noorden. Na een aantal minuten stond er al een tussenstand van 8-2 op het bord, in het voordeel van EBBC. Maar na een aantal scheidsrechterlijke beslissingen kon MPC terug komen en liep de strafkaart van EBBC als een sneltrein vol. Al na een paar minuten stond er een score, wat betreft de fouten, van 8-0 op het bord. Door een paar aanvallen, zonder overleg, aan Bossche zijde, kon MPC het eerste kwart winnend afsluiten en stond het na 10 minuten basketballen 22-18 voor de Groningers. Ook in de tweede periode speelde EBBC te gehaast en kon het geen enkel afstandschot benutten, het schotpercentage was onacceptabel. Ook in dit kwart werd er niet veel gescoord door beiden teams, getuige een 41-27 ruststand, in het Bosch nadeel. De Bossche foutenlast was inmiddels aanzienlijk daar vier basisspelers al 3 fouten achter hun naam hadden staan. EBBC begon goed aan het derde kwart, ze kwamen terug tot binnen de tien punten. Toen kwam echter één van de twee breekpunten in deze wedstrijd. EBBC ging veel en veel te gehaast spelen, dit resulteerde in 4 turnovers en twee gemiste open lay-ups in zes opeenvolgende aanvallen. MPC bleef wel scoren en liep eenvoudig naar een voordelige marge van 23 punten. In het laatste kwart liet EBBC zien dat het wel degelijk kan basketballen en kwam langzaam maar zeker terug in de wedstrijd, van uiteindelijk 23 punten achterstand naar 6 punten met nog twee minuten te spelen. MPC maakte hun eerste score pas na zes minuten in het vierde kwart. Echter in plaats van terug komen op vier punten, werd er weer een open lay-up gemist, het tweede breekpunt in deze wedstrijd. Een score aan de andere kant van MPC bracht het verschil weer op acht punten en was de wedstrijd gelopen voor EBBC. Uiteindelijk bleef het bij acht punten in de laatste anderhalve minuut en werd een score bereikt van 74-66, in het voordeel van MPC. EBBC had deze nederlaag mede te danken aan maar liefst 17(!) gemiste vrije worpen.