JRC Boxtel – Barons Breda

In het laatste weekend van november speelde JRC een Brabants onderonsje met Barons uit Breda. Deze wedstrijd betekent kansen voor JRC, want Barons sluit de ranglijst af. JRC wist dat het heel belangrijk zou zijn geconcentreerd aan dit duel te beginnen. We willen graag winnen. Door een drietje van Marieke v/d Oetelaar en Anja van Daal blijven we in het eerste kwart in de race. Vooral het eerste kwart verdedigen we niet fel genoeg, waardoor de tegenstander in hun spel kan komen. Het eerste kwart eindigt in 12-16. Wat een makkelijk wedstrijd zou moeten worden, zou waarschijnlijk een nipt wedstrijd worden. In de tweede kwart gaan we meer snijden en spelen we aanvallend naar de ring. De tegenstander komt al gauw in aan de teamfouten, maar helaas weet JRC maar weinig vrije worpen te benutten. Door o.a. de acties Miriam Mostafi eindigt dit kwart in 29-28. Na rust begint JRC met een zone-press, waaruit een paar mooie steals en fast-breaks. Wederom komt de tegenstander weer snel aan hun teamfouten. Dit maal weet JRC ze goed te benutten. Bij JRC staat defence niet altijd zoals hij hoort te staan, waardoor de tegenstander regelmatig makkelijk kan scoren. Het vierde kwart beginnen we met 45-44. De wedstrijd blijft er om spannen. Vooral Hanneke Burg weet in de tweede helft goed de basket te vinden met sterke 1 tegen 1 acties. Op het einde van het vierde kwart kwam Barons te gemakkelijk aan scores onder de basket. Daardoor moest JRC telkens terugkomen. Maar Barons bleef goed verdedigen. Dit had tot gevolg dat JRC verliest met 61-67 van hun de Brabentse rivaal. Scores JRC Karin Geerts 10 pt