Meisjes Junioren Eredivisie: Hoofddorp – TWF

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De ontmoeting tussen Hoofddorp en TWF was voor beide partijen erg belangrijk. Hoofddorp moest zich in de top 3 handhaven en TWF had de punten hard nodig om degradatie te ontlopen. De bezoeksters begonnen sterk en namen en 2-10 voorsprong. Het was in deze fase een zeer scherp spelende Jennifer Schoone die haar ploeg via goede score’s en gedegen rebounds weer naast TWF bracht. Bij een 20-20 tussenstand werd er aan de 2e periode begonnen. De Moerman-girls werden zowel aanvallend als verdedigend op sleeptouw genomen door Fairouz Kaddour en daarbij goed gesteund door het inside spel van Rianne Philippo en Kim Hartman. Hoofddorp had duidelijk het beste van het spel en nam zo een verdiende 35-27 voorsprong mee naar de kleedkamer.

Na de hervatting leden beide teams regelmatig balverlies en konden ook maar moeilijk de basket vinden. Het waren de Moerman-girls die door Nora Booden op grotere voorsprong werden gebracht. Met een 45-41 stand begon de finale van deze wedstrijd.
Een laf verdedigend TWF en een slordig aanvallend Hoofddorp maakten het toch nog enigszins spannend. Met nog 3 minuten te spelen was de stand 47-47. Het was de zeer gedegen spelende Kim de Vries die met 2x een 3 punter de Moerman-girls de overwinning bezorgde en TWF diep in degradatiezorgen dompelde.