2e kwart: 30-39
3e kwart: 48-48
4e kwart: 61-58
bezoekers: 1620
scheidsrechters: Koorenhof, Den Hartog, Smeltink Polynorm Giants treedt in Groningen aan met de nieuwe Amerikaan Eppeheimer. Een super-guard in de dop volgens coach en manager Marcel Lohr. Tony van den Bosch was afwezig vanwege zijn werk in de Antwerpse haven en zodoende neemt Lohr de coachingtaak over. Daarnaast is ook ervaren speler Orlando Lightfoot niet aanwezig. Na een vormfout in de aanvraag voor zijn werkvergunning vorig seizoen krijgt hij dit seizoen geen verlenging van de vergunning. Iedereen betreurt het en na de wedstrijd van vanavond is het ook duidelijk waarom. Aan Groningse zijde is niemand meer geblesseerd, behalve Reed en Young, en kan coach Ton Boot dus weer een sterk team op het parket posteren. Vijf namen die op papier het team uit Bergen op de Zoom de baas moet kunnen blijven. Het vreemde aan de wedstrijd voor MPC Capitals is dat de vijf spelers pas in de laatste minuut de wedstrijd winnen van “Mononorm Giant”. Het team dat vorig jaar verrassend MPC Capitals uitschakelde in de play-offs drijft op het succes van een enkele speler genaamd Phil Goss. “Wij zijn nu al verder dan vorig jaar en dat stemt me positief”, aldus de coach van de Giants. Een speler die alleen speelt en dus ook alleen de wedstrijd verspeelt is niet iets waar je positief van moet gaan worden. Goss, uitgeroepen tot man of the match, scoort veel maar ziet geen medespelers. Kenmerkend is alleen dat hij meer punten scoort dan al zijn collega’s tezamen. MPC Capitals mag Goss eigenlijk bedanken, want tot aan de rust komt de club er niet aan te pas. Negen punten achterstand is niet prettig en het is de eerste keer deze competitie dat het team met een achterstand gaat rusten. Na de rust zijn er vier minuten van totale overmacht en maakt MPC Capitals met een 12-0 de achterstand goed. Daarna is de sensatie weer uit de wedstrijd en is het weer tam en sfeerloos te noemen. Polynorm Giants komt zelfs weer op voorsprong dankzij Goss, maar in de laatste paar minuten verliest hij viermaal de bal. De Groningers maken hier prima gebruik van en nemen met drie puntjes de leiding over. Een belangrijke aanval op een minuut van het eind wordt verprutst door Heinle die zich niet in kan houden en een fout begaat. Daarna volgt nog een minuut met spanning, maar de laatste bal rolt over de ring en de wedstrijd is voorbij, hoewel een aantal spelers van de Giants nog moord en brand schreeuwt omdat ze recht zouden hebben op vrije worpen. Na afloop is coach Boot erg blij met de overwinning. “Het is een moeilijke wedstrijd zoals ik ook al verwachtte en zonder Young en Reed heb ik een team die niet het verschil kan maken.” Dit mag je eigenlijk wel verwachten want met de klasbakken Detrick en Suljanovic is het team in de breedte veel sterker geworden.