MPC Capitals Upstairs Weert

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het zijn zware tijden bij MPC Capitals. De nederlagen van de laatste weken plus een paar moeizame overwinningen drukke een positieve stemming bij de club. Daar is deze week nog de nederlaag in de FIBA EuroCup tegen Slask Wroclaw bijgekomen. Daarnaast keerde Akerboom met een rugblessure terug uit Polen. Timmermans ontbreekt bij aanvang van de wedstrijd vanwege een griepje. Een geluk misschien voor MPC Capitals is dat Upstairs Weert ook niet compleet is. Ackermans heeft weer een blessure aan zijn achillespees en het schijnt van chronische aard te zijn. Hopelijk valt het mee want anders betekent dit het einde van zijn carriere.

De wedstrijd begint zoals alle wedstrijden de laatste tijd: de tegenstander neemt een voorsprong. Goed voorbereid maakt Upstairs Weert het spel en is het vooral weer Daniel Novak die zijn team op sleeptouw moet nemen. Daniel Novak steekt in een bloedvorm de laatste weken en hij zal de wedstrijd eindigen met veertig speelminuten en 22 punten.

Van Kempen geeft na de wedstrijd toe dat hij zich heel goed heeft voorbereid. Ton Boot doet altijd hetzelfde, zijn kenmerkende rechtlijnigheid. Vandaag zie je weer dat als wij even een paar foute beslissingen nemen die direct worden afgestraft.

Die foute beslissingen worden genomen in het laatste kwart. Weert staat bij het begin nog een puntje achter maar in twee minuten scoort MPC Capitals acht punten op rij en is het toch over & sluiten voor Upstairs Weert. Chris McGuthrie is de man die de mokerslag uitdeelt aan Weert. Voor Van Kempen is het extra zuur want hij merkt terecht op dat McGuthrie het hele seizoen niets laat zien en nu eventjes staat hij er weer.

Opvallenste speler bij BS Weert is de altijd hard werkende Maurice Ingram. Een genot om naar te kijken hoe hij samen met zijn directe tegenstander Suljanovic buffelt onder de borden. Door de afwezigheid van Ackermans heeft hij veertig minuten moeten spelen. In die tijd plukte hij 14 ballen uit de lucht.

Na veertig minuten is er dan toch de overwinning voor MPC Capitals maar weer heel moeizaam tot stand gekomen. Over & sluiten dus voor Weert maar ook voor Darren Brooks. De wedstrijd is niet hoogstaand en de vonken spatten er niet van af maar wel buiten het veld. Boot heeft in de rust Darren Brooks weggestuurd. In de eerste twee kwarten speelt Brooks nog bijna vijf minuten. Brooks is nu voor de tweede maal weggestuurd. Vrijdag is hij al weggestuurd van de training en komende maandag is hij niet welkom. Ik heb maanden geprobeerd hem bij te slijpen maar onbewust cq. bewust interesseert het hem niets. Ik kan deze energie niet meer opbrengen en het gaat ten koste van de jongens die het wel willen. Darren is geen slechte jongen. Bestuur zal moeten beslissen wat er nu gaat gebeuren maar het doek lijkt gevallen te zijn voor de Amerikaan. Opmerkelijk is dat hij eerst een contract voor vier maanden heeft gekregen die vervolgens is omgezet naar een jaarcontract.

Eind januari zullen Travis & Travis zich waarschijnlijk weer bij het team voegen. Het team smeekt bijna om hun terugkeer. Zoals Kees Akerboom al aangeeft na afloop is dat het team de zekerheid mist van gemiddeld 15 punten per wedstrijd die Reed scoort.