MPC Capitals – Rotterdam Basketball

De ULEB-cupwedstrijden beginnen hun tol te eisen voor MPC Capitals. Travis Young wordt inmiddels gespaard omdat zijn knie weer begint op te spelen. Niet ernstig maar toch is de club voorzichtig. Daarnaast gaat in het tweede kwart Kriisa door zijn enkel, althans zo lijkt het op het eerste gezicht. Hij is direct naar het ziekenhuis gegaan voor fotos dus het kan wel eens ernstiger zijn. De tegenstander speelt geen ULEB Cupwedstrijden maar mist Krieger nadat vorige week Dallas Logan plaats nam op zijn rug. De nieuwe aanwinst Durelle Brown is na negen dagen nog niet speelgerechtigd want de letter of clearance is nog niet afgegeven..

Het begin van de wedstrijd is er eentje die we zelden zien. Pas na drie en halve minuut valt de eerste bal door het netje. Collwell scoort namens Rotterdam Basketball en brengt daarmee zijn team op voorsprong. Pas na ruim vijf minuten vindt Kees Akerboom namens MPC Capitals het netje. Diezelfde speler schiet zijn team naar 9-9 en het kwart eindigt met een dramatisch lage score van 12-13.

Iedereen in Martiniplaza houdt zijn adem in als Kriisa na een botsing in de lucht vervelend valt en van het veld hinkelt. Een andere belangrijke pilaar uit het team van Ton Boot is omgevallen. De nieuwe mensen zullen nu het roer moeten overnemen zeker omdat Reed vanavond weer niet in vorm is. Wel komt hij nog tot 18 punten maar de manier waarop het verloopt overtuigd niet. Akerboom samen met Colwell zijn de smaakmakers van de wedstrijd. Deze twee spelers dragen hun teams en in de tweede helft krijgt Akerboom ondersteuning van McGuthrie.

Na de val van Krissa schiet Arvin Slagter een driepunter binnen en dat is het begin van een 7-0 run voor Rotterdam Basketball. Een gaatje van zeven punten blijft gehandhaafd tot de rust. De driepunter van Akerboom bij de start van het derde kwart wordt gevolgd door een dunk van Colwell. Het gat is nu verder vergroot en Rotterdam Basketball is al tien punten weg van de gastheren. Langzaam aan verdwijnt wel bij de bezoekers het geconcentreerde spel waarmee in de eerste helft makkelijke scores werden behaald. Daarnaast staat Mighty Mouse, Chris McGuthrie, op en samen met Akerboom dichten ze het gaatje. Na dertig minuten spelen is het zowaar 46-45 voor MPC Capitals.

De jongeling Carbo begaat direct bij het begin van het laatste kwart een onsportieve fout op Reed en helpt zijn eigen team daarmee om zeep. Het momentum is definitief voor MPC Capitals die in 2 minuten een 10-0 run neerzetten en de wedstrijd bijna op slot gooien. Tot een paar minuten voor het eind blijft het spannend zeker ook doordat Rotterdam Basketball kan blijven schieten. Helaas voor het team van Eric Braal tollen de twee veldschoten en twee driepunters uit de ring. Een beetje meer geluk en ze hadden de punten mee naar huis kunnen nemen.

Ton Boot is doodsblij dat de wedstrijd is gewonnen. De lange reis vanuit Zadar van zeventien uur gaat je niet in de koude kleren zitten. Dit is een moeilijk situatie geweest en de spelers moeten leren om met moeilijke situaties om te gaan. Vanuit dat perspectief was Boot zeer blij met deze wedstrijd. Voor Paul Vervaeck, coach van Cape Holland, is deze wedstrijd niet de juiste geweest om te zien hoe MPC Capitals kan spelen.