MPC Capitalt rolt Landstede Hammers op

De Travis-show zou een mooie titel kunnen zijn voor de wedstrijd tussen MPC Capitals en Landstede Hammers. De kleine Amerikaan Travis Young haalt in een wedstrijd van bedenkelijk niveau negenendertig punten. De punten van Young zijn een positief iets en weerspiegelen de kwaliteit van de speler. Het grote verschil qua eindstand weerspiegelt niet het verschil tussen de twee ploegen. Een wedstrijd die wordt gespeeld met gebrek aan concentratie kan tegen elke ploeg resulteren in een verlies voor MPC Capitals. Vanavond gaat het gelukkig goed voor de mannen van Ton Boot. Na afloop zelfs een enigzins geflatteerde uitslag. Landstede Hammers kan tot aan de rust ook goed mee komen onder leiding van de “generaal” Scott Ungerer. Ungerer is in het eerste bedrijf Young zelfs regelmatig de baas. In de eerste helft gaat het gelijk op tussen de ploegen. Landstede Hammers blijft tot aan de rust in het sppor van MPC Capitals. Halverwege het eerste kwart leiden de Hammers met 8-12. Tien minuten later komt de landskampioen op gelijke hoogte, 32-32. Daarna is het voorbij voor Landstede en kunnen ze alleen nog bijblijven. De denderdunk van Reed en een hele verre driepunter van Dorsey zijn kleine hoogtepunten waar het publiek warm van wordt. Coach Ton Boot wordt zelfs witheet van een pass naar Reed van Young die in de categorie showbasketbal past. Vervolgens gaan beide teams rusten met een gaatje van zeven punten voor MPC Capitals. 44-37 Na de rust nemen het aantal knullige momenten flink af en daarmee wordt dan ook enigzins de uitslag verklaard. McDade, Timmermans en Melderis hebben geen enkele rol van betekenis gespeeld. Reed zijn optreden is ook minder dominant dan gebruikelijk maar samen met Melderis is hij de hele week ziek geweest en hebben ze een excuus. Melderis is zelfs door enigzins discutabele beslissingen snel terug verwezen naar de bank met vijf persoonlijke fouten. Halverwege het derde kwart is de achterstand opgelopen naar vijftien punten. Daarna gaan de lichten uit in de zaal voor een time out maar er blijkt sprake te zijn van een misverstand. Alexander Sa schiet daarna een driepunter en met 71-55 zal het laatste kwart gaan beginnen. De laatste tien minuten zijn eigenlijk nog een formaliteit en telkens is er een pass en het schot. Teamspel is er in de resterende minuten niet bij. Met nog een paar minuten te gaan komt de 100 in de buurt en levert McGuthrie al zijn ballen in bij Young. In een minuut schiet hij driemaal van achter de driepuntslijn binnen en zo eindigt de wedstrijd ook nog met een hoogtepunt. De tegenstander drijft volledig op de kracht van Ungerer en de uitleg dat het team, “aardig kon volgen tot de rust en daarna was het tonnetje leeg”, is de enige en juiste waarheid. Het gemis van Rein van der Kamp zal zeker gevoeld zijn, deze zeer goede speler is vanuit alle posities dreigend. Helaas weerhoudt zijn schouder ervan om deel te nemen in deze derby. Maar zelfs met Van der Kamp zul je niet alle wedstrijden winnen. Coach Ton Boot is over McDade duidelijk: “McDade heeft volkomen gefaald en Timmermans was niet echt goed”. Harde woorden voor de laatste aanwinsten van het team. Zo zal Herman van de Belt zijn team ook niet lief hebben toegesproken. De assistent coach voert het woord bij de persconferentie. Reden is uiteraard, “de coach is nog even bezig met zijn team.” Tweemaal in twee dagen met meer dan twintig punten verliezen gaat niet in de koude kleren zitten. Het team van MPC Capitals is nog niet klaar voor titelprolongatie volgens de coach, hopelijk leert het team weer veel van afgelopen week zodat komende week weer duidelijk wordt waar het team zich bevind in het proces. De wedstrijden tegen Rotterdam en Weert zullen de warming-up vormen voor een serie duels tegen directe concurrenten.