Promotiedivisie Hoofddorp-Binnenland 2

In een boeiend en goed geleid treffen moesten de gasten uit Barendrecht de eerste nederlaag van dit seizoen incasseren. Hoofddorp liet vanaf het begin zeer veel inzet zien en nam al na 7 minuten een duidelijke 23-5 voorsprong. De Binnenland-dames konden daar op dit moment weinig tegenover zetten. In de tweede periode was het weer de thuisploeg die de toon zette en vooral de gretigheid in de verdediging vertaalde zich in een duidelijk reboundoverwicht. De Hoofddorp-dames wisten ook deze periode winnend af te sluiten en gingen met een welverdiende 41-25 voorsprong de kleedkamer in. Aan het begin van de derde periode kreeg Hoofddorp een press voorgeschoteld en duurde het even voor men de draad weer op kon pakken. De koploper kwam terug en de thuisploeg had het moeilijk. Het waren met name Linda van Bakkum en Rachel Bruijnes die hun ploeg op sleeptouw namen. Maar toen Hoofddorp het ritme weer te pakken kreeg werd het voor de talrijke toeschouwers duidelijk dat er een sensatie in de lucht hing. In het vierde en laatste kwart bleef de thuisploeg hard werken en lieten de gasten niet in hun spel komen. Hoofddorp won overtuigend door goed collectief spel.