Seizoen ten einde met een fraaie huldiging in Martiniplaza

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een nieuw kampioenschap betekent natuurlijk een huldiging. De huldiging vond in het verleden plaats op de Grote Markt in de stad Groningen. De club heeft besloten om het voor dit jaar anders in te gaan vullen. De club wil meer tussen de fans blijven na de huldiging, zoals de club het zelf in de slogan heeft beschreven “#together”.

Dus een huldiging in de Martiniplaza waar in het midden een podium is opgebouwd. De vaste speaker roept één voor één de spelers op. Vervolgens kan iedereen een kort filmpje bekijken van belangrijke personen van de speler. Leuke filmpjes waarbij die voor Cunningham leidt tot een emotionele reactie want zijn vader is recentelijk overleden.

Daarnaast onthuld de vriendin van Arvin Slagter dat ze volgende week gaan trouwen en dat leidt tot een mooi applaus voor de speler.
De MVP van het seizoen Curry en tot slot Dourisseau zijn de laatste spelers die worden opgeroepen. Dourisseau had nooit verwacht zo lang in Groningen te blijven. Zijn populariteit is ongekend onder de fans.

“Ik kreeg vlinders in mijn buik van het spelen van Europese wedstrijden in deze magische sfeer. De supporters die ons er doorheen sleepten op de moeilijke momenten.”, vertelt Braal.

De coach krijgt de sportpenning van het jaar uitgereikt door de burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten. “Had ik niet verwacht en het is mooi om zo erkenning te krijgen voor je werk. Ook de verkiezing van coach van het year in de FIBA Europe Cup”, aldus Braal.
Na de huldiging mengt het gehele team zich tussen de supporters en start de band met hun optreden. Het blijft nog lang onrustig in Martiniplaza.