Thriller in Zuid-Europa waarin Madrid de sterkste is

Palacio Deportes de Comunidad Madrid is bijna volledig gevuld met 18.000 basketbalgekke Spanjaarden. Ze zijn vooral gekomen zo lijkt het voor de Spaanse helden Navarro en Gasol. Als ze aan de bal zijn worden ze toegezongen. Zelfs als Navarro aan de kant staat te wachten om het veld in te gaan wordt die al luid toegejuicht en geklapt. Gisteren tijdens de training van de Grizzlies was het al te merken dat de media voor dit duo kwam. Navarro was de belangrijkste in de zaal. Tijdens de wedstrijd tegen Estudiantes komt die aanvallend niet in het spel voor. Opmerkelijke speler in het veld is Darko Milicic. De speler die op EuroBasket 2007 door het lint ging en alles & iedereen uitschold. Dat zijn ze hier in Madrid nog niet vergeten want bij elk balcontact wordt die heel hard uitgefloten. De wedstrijd tussen Estudiantes en Memphis ging om de keizer zijn baard. Na enkele minuten is het al duidelijk dat het NBA-team vele maten te groot is voor de studentenbasketballclub uit Madrid. In de ACB behoren ze tot de middenmoot. Real Madrid is de top in Spanje en zij doen het goed tegen de Raptors. In het tweede kwart maken ze een rush en komen op gelijke hoogte. Een dunk in de laatste seconden brengt de Raptors een voorsprong. Wat een sfeer in ieder geval. Elke mooie aanval wordt bejubeld door het uitzinnige publiek. Wat een sfeer als Madrid een voorsprong pakt van 5 punten. Het publiek gaat uit zijn dak. Er wordt luidkeels gezongen en je krijgt bijna het gevoel dat je bij een grote voetbalwedstrijd bent. Madrid ruikt nu ook zijn kans en gaat proberen een groot gat te slaan. Bij hun eerste timeout in dit kwart wordt het team wordt getrakteerd op applaus en een grote wave. Prachtige sfeer! Ongelovelijk wat een beleving. Dit zijn de wedstrijden om van te spullen ondanks het vriendschappelijk is. Zeker het eind van de partij is onwijs spannend en tot de laatste seconde was het onduidelijk wie er zou winnen. Madrid gaat uiteindelijk met de overwinning aan de haal in een thriller van formaat: 104-103.