bekercompetitie : Groene Uilen – Lieshout

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Lieshout speelt al jaren in de eredivisie. Gwen Weeldenburg, Nathalie Wijnen, Marijke Beekmans en Bianca Hurkmans zijn bekende namen uit de ploeg van Lieshout. Deze ploeg heeft verder twee Amerikaanse speelsters: Lauren Walker en Stephanie Lynn Jones.

Groene Uilen speelt dit seizoen voor het eerst sinds jaren in de promotiedivisie. Maar weinig speelsters hebben ervaring op dit niveau.

De verwachting vooraf was dan ook dat Groene Uilen dik zou verliezen. Zeker toen bleek dat Groene Uilen 8 speelsters had en Lieshout 10. Bij Lieshout ontbrak Maaike van Houts met een blessure aan de hak. Bij Groene Uilen ontbraken Margreet Meijering met een enkelblessure en Natalie Mensinga is geblesseerd aan haar voet. Vooraf werd dit gezien als een forse aderlating. Na de wedstrijd als een zeer groot gemis. Met name Natalie werd gemist want de Amerikaanse center van Lieshout domineerde de wedstrijd.

Het eerste kwart was leuk. Lieshout begon met een 0 – 10 run. Groene Uilen kwam na een driepunter en een bonusvrijeworp van Laura Hannivoort op 4 – 10. Even later een give & go tussen Iris Wiersma en Lyet Reilman. Lyet geeft een assist op Iris die goed insnijdt en met een lay-up 8 – 10 maakt. Tessa Vogelaar maakt een driepunter: 11 – 13. De stand na het eerste kwart: 11 – 14.

Vanaf het tweede kwart was het echter gedaan met de wedstrijd. Dit omdat Groene Uilen meer balverlies ging lijden (veelal door miscommunicatie) en meer problemen kreeg met de press. Bij Lieshout vielen ballen makkelijker, werd de verdediging aangescherpt en ging de Amerikaanse center meer en meer domineren.

De speelwijze van Lieshout was duidelijk maar effectief. Groene Uilen had er geen antwoord op. In de aanval werd zeer nadrukkelijk de fastbreak gezocht en vaak gevonden. Als een break niet mogelijk was werd er gesneden door Marijke Beekmans en/of Lauren Walker. Soms kregen zij de bal maar vaak ging de bal naar Stephanie Lynn Jones. Zij ging met een drive naar de basket, dribbelde om de verdediger na eerst met de rug naar te ring te hebben gestaan in de post of ze ging met de rug naar de ring staan in de post en scoorde dan met een turnaround jumper.

1e kwart: 11 – 14
2e kwart: 25 – 46
3e kwart: 36 – 88
4e kwart: 40 – 105