De eerste week van de Top16 is achter de rug

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De eerste schifting is geweest in de EuroLeague en nu is week 1 van de Top16 achter de rug. Dit is de langste fase in de competitie. Hierna komen de Top 8 in een play-offs formaat en dan de Final Four in Madrid.

Zijn er bijzondere namen niet door naar de volgende ronde. Nou eigenlijk niet behalve dan misschien Bayern Munchen. Verder zitten er in de Top 16 drie Turkse en vier Spaanse teams. De Turkse teams zijn al jaren bezig om steeds meer richting de top te komen. Maar het is nog niet gelukt om een Final Four te halen.

Bij Fenerbahce wil men dit zeker bereiken en met de meest succesvolle coach Obradovic zou dat moeten gaan lukken dit jaar. In de wedstrijd tegen CSKA Moskou laat het team zien absoluut goed te zijn. Maar Bjelica bijvoorbeeld moet wel in de reguliere speeltijd 40 minuten spelen. Een topteam laat zijn starters maximaal dertig minuten spelen. De smalle bank van Fenerbahce gaat waarschijnlijk bepalen of ze wel doorgaan. In de game tegen Moskou werden twee Turkse spelers nog gebruikt maar de andere twee deden amper mee.

Aan de kant van CSKA Moskou speelden Weems en Vorontsevich ook meer dan 40 minuten. Maar hier speelt ook mee dat Khryapa geblesseerd is en dus niet mee speelde.

Interessant is dat na verlenging CSKA Moskou wint en de coach Itoudis was dertien jaar lang de assistent van Obradovic toen ze beiden bij Panathinaikos werkten.

Verrassende uitslag verder in ronde 1 is de thuisoverwinning van Alba Berlin tegen FC Barcelona. De Spaanse ploeg doet het in de eigen competitie dit seizoen nog niet echt super goed.