Donar – Challenge Sports Rotterdam

Vier dagen na de zeer ruime overwinning tegen Weert komt er andermaal een ploeg op bezoek die zich in de onderste regionen bevind van de Dutch Basketball League. Maar Skelin zal het vanwege zieken zonder Koenis en Ridderhof moeten doen.

Het verschil in intensiteit is in de eerste minuten groot en in enkele minuten leidt Donar al met 7-0. Na ruim vier minuten verschijnen de eerste punten voor Rotterdam op het bord bij 11-3. In de laatste minuten van het eerste kwart komen Bouwknecht en Veenstra al in de game. Maar een groot gat kan er niet geslagen worden alsnog. Wright schiet vlak voor de buzzer nog een driepunter binnen en dan is kwart een voorbij met een stand van 24-13.

De tweede periode is vergelijkbaar aan de eerste behalve dat Rotterdam wat meer punten scoort. Vooral Yannick Franke is weer goed op dreef. Hij staat bij de rust op 11 punten en hij laat weer zien een groot talent te zijn. Aan de kant van Groningen is Mark Sanchez op dreef met 10 punten en al 6 rebounds.

Rotterdam scoort veruit de meeste punten in het derde kwart. Donar mag het zichzelf best aanrekenen dat ze 24 punten tegen krijgen. Zelf scoren ze nog wel 28 punten en wordt het gat iets groter. In het derde kwart is Franke helemaal los gekomen. Hij scoort vanuit elke positie en zorgt ervoor dat Rotterdam nooit ver weg is.

Halverwege het laatste kwart is het 79-68 en is het duidelijk dat Rotterdam een walk-over niet toe staat. De ploeg speelt heel gecontroleerd en geeft nooit op. Mogelijk zijn dat ook wel de ingrediënten waardoor het team vijfde staat in de competitie.

Franke scoort zijn dertigste punt en brengt de stand op 81-73 en nog vier minuten speeltijd. Het is de vierde maal dat hij dit seizoen meer dan dertig punten scoort. Vervolgens valt Wright en wordt geblesseerd van het veld gedragen door de fysiotherapeut en Sanchez. In de laatste minuten is de focus op de verdediging een stuk minder bij Rotterdam en zo kan Donar weer flink uitlopen. Uiteindelijk wint de ploeg met 93-77.

“Het maakt me trots om te zien hoe we spelen en hoe we vooruitgaan”, aldus coach Salomon.
“Ik ben boos want tegen Weert heeft Donar waarschijnlijk tegen Weert dit seizoen zijn enige wedstrijd gespeeld met een compleet team.”, verteld Ivica Skelin.

Ondanks de twee punten is het een zwarte dag voor Donar. Dejuan Wright is waarschijnlijk aan zijn achillespees geblesseerd. Coach Skelin vertelt tijdens de persconferentie dat het zeer zeker einde seizoen is voor Wright. Dat is een flinke aderlating voor het team want hij vormt samen met Jeter en Bekkering het fundament van Donar.