Donar heeft makkelijk avondje in volle Martiniplaza

De wedstrijd tegen Aris Leeuwarden zal de recordboeken ingaan. Best bezochte competitiewedstrijd in de geschiedenis van de club. Martiniplaza is bijna geheel uitverkocht en dat is goed voor de sfeer.

Het ruim opgekomen publiek mag eerst de NBB Beker aanschouwen want die wordt door Lance Jeter de zaal in gebracht en getoond. De vierde prijs op rij voor het team.

De vorige ontmoeting in Martiniplaza was een grote overwinning voor Donar. Na de eerste vier minuten is daar nu nog geen sprake van. Maar een waanzinnige 17-0 run voor de thuisploeg brengt een 27-10 stand op het bord. Jeter gaat voorop en bepaalt het tempo in de fast-breaks. Een zeer goede transitie van verdediging naar aanval na een gemist schot van Aris levert veel op.

Vijftien puntjes verschil bij begin van het tweede kwart is al veel. In de minuten na de hervatting is het een opeenstapeling van missers. Als de ploegen weer het netje vinden is vooral stuivertje wisselen. In de rust blijkt uit de statistieken dat de ploegen evenveel rebounds pakken en schoten nemen. Alleen verschilt het wel dat Donar veel meer ballen raakt en ook als enige ploeg vrije worpen mag nemen.

Een maand geleden ongeveer keerde Miles Jackson-Cartwright terug op het veld. Tot halverwege kwart drie de topscorer van zijn ploeg. Maar hij moet het veld geblesseerd verlaten en wordt van het veld gedragen. Maar ernstig is het niet want aan het eind van het kwart staat die weer binnen de lijnen.

Donar vergroot het gat in het derde kwart niet heel veel. Aris grijpt ook niet de kans om in te lopen. Een minuut voor het einde krijgt Aris Friesland ook nog eens zijn eerste vrije worpen.

Het publiek zal uiteraard in het laatste kwart niet meer verwend gaan worden met een super spannende pot. Donar vergroot nog wel zijn voorsprong en zo wordt het een heel eenvoudig avondje. In de laatste twee minuten mogen ook nog Sjoerd Koopmans en Benny van der Reijden meespelen.

Uiteindelijk wint Donar met 80-56. De coach van Leeuwarden is duidelijk ontevreden maar wil zich niet echt uitlaten over waarom het team zo ruim verloor. “Het is wel een issue met het team dat als de schoten niet vallen de kopjes gaan hangen. Dat zag je vanavond ook”.

Ivica Skelin is helder over zijn team na afloop. “We begonnen sloppy aan de game. De intensiteit is nog niet goed en voor de play-offs zullen we moeten werken aan de ‘vloeibaarheid’ van onze offense.” Met het laatste bedoeld die vooral dat de aanvallen met Jeter veel beter verlopen dan zonder hem.