Donar laat geen spaan heel van Weert

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een week na de kraker tegen Zwolle staat Weert op de stoep en ditmaal zal het waarschijnlijk een eenvoudiger pot worden. Donar zal nog wel aantreden zonder Tjoe de Paula die zich vanaf komende maandag aansluit bij de groep.

Voor Donar blijkt het inderdaad al snel een eenvoudiger pot te worden. De score loopt snel op in het eerste kwart. Maar een hele grote afstand neemt de ploeg nog niet. Het eerste kwart eindigt bij 28-17.

Drazen Bubnic speelt in de eerste 14 minuten van de game zeer verdienstelijk. Hij stapt uiteindelijk van het veld met 16 punten. Maar nadat die wordt gewisseld in het tweede kwart keert die niet meer terug op het veld.

Weert probeert wel aan te haken maar zelfs de opmerkingen van de coach tijdens de time-outs lukt het niet. BS Weert komt vooral via driepunters tot scoren. Donar heeft meer variƫteit in het spel en loopt uit naar 52-28.

Na de thee is de weerstand van BS Weert echt gebroken en de machine van Braal & co. walst letterlijk over de tegenstander heen. Het publiek wordt vermaakt met heerlijke dunks, passes en fraaie alley-oops. Het gehalte gallery-play stijgt snel en Weert mag een schamele acht punten bij de score optellen.

De bezoekers gaan met 36 punten beginnen aan het laatste kwart. De thuisploeg maakte alleen in kwart evenveel punten. Zoals in de lijn der verwachting komen dan de jonge spelers in het veld.

BS Weert komt een aantal keren nog tot scoren middels drie punters. Maar het kan Donar niet onder de 100 houden. Sean Cunningham maakt middels vrije worpen het honderdste punt.

Gelukkig komt Weert nog een respectabel aantal van 50 puntjes maar het is duidelijk dat het gat tussen de nummer drie en de competitie en de staartploeg groot is.

Braal kan nu toewerken naar een revanche tegen Amsterdam. De reuzendoder die zijn ploeg uit het bekertoernooi knikkerde.