Donar wint wedstrijd met hoge amusementswaarde

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De verloren wedstrijd van Donar in en tegen Den Bosch was de laatste game van Jordan Callahan. De Amerikaanse guard was al geruime tijd een gespreksonderwerp. Is hij goed genoeg voor Donar? Kan hij Brandon Curry doen vergeten? De antwoorden op deze vragen zullen we niet meer krijgen want hij is er niet meer bij. Zijn vervanger is niemand minder dan Lance Jeter.

De Amerikaan heeft al een verleden bij Donar dus men weet in ieder geval wat er in huis is gehaald. Hij kan tegen Den Helder Suns ook direct spelen. Verder is het team van Donar behoorlijk uitgedund vanwege de komende interlands en ziekte. Dourisseau is de zieke en Hammink, Mast en Slagter bereiden zich in Den Bosch voor op de game tegen Polen.

Een smaakmaker in de competitie, Boy van Vliet, is er vanwege die interland ook niet bij. Een gemis voor de Suns maar in de eerste helft doet Lavone Holland het ook prima. “Dit is natuurlijk een gehandicapte game waarbij wij onze topscorer missen en Donar ook drie spelers” , aldus Peter van Noord.

Beide teams vinden het prettig om vooral veel te scoren. Donar heeft na ruim vijf minuten spelen al 26 punten gemaakt. De score loopt flink op en de Suns blijven goed in het spoor. Spannend is het niet echt maar deze wedstrijd is wel goed om het ritme te behouden. Voor Donar zijn het vooral Wall en Pasalic die de bal regelmatig door het netje laten vallen. Den Helder Suns behaalt een ongelovelijk percentage driepunters van bijna 65%. Vooral Holland is met 5 uit 7 op dreef.

Na de rust gaat het scoren rustig door en als Holland zijn 20ste punt maakt na een steal is het tijd voor de time-out van Donar. Bij de stand 62-54 gaat het niet zoals het zou moeten gaan voor de thuisploeg. Erik Braal probeert zijn mannen in dat minuutje aan de kant weer in het gareel te krijgen. Of het aan de time-out heeft gelegen zullen we nooit weten maar Donar plaatst een 9-0 run. Daarmee is het 74-57 en lijkt het gat definitief geslagen te zijn.

Donar zet niet heel erg door maar Den Helder heeft gewoon minder energie om nog door te gaan. Uiteindelijk is het Tim Hoeve die het 100ste punt vanaf de vrije worplijn maakt voor Donar. Het scorebord kan uit bij de stand van 110-83. Wall en Holland zijn de absolute topscorers van deze game.

“In de rust heb ik het op het bord geschreven dat we voor de fun factor gaan. Ik heb genoten van deze game met een hoge amusementswaarde. Dan maakt die Andre van Duin (Jobi Wall) van Donar ook nog eens 29 punten. In de Europese wedstrijden zie je hem niet” , waarmee Peter van Noord de aanwezigen bij de persconferentie aan het lachen brengt.

Erik Braal vervolgt ook op grappige wijze:”ik ga ineens heel anders naar Jobi kijken. Maar wat betreft de afwezigen is het duidelijk dat de situatie niet wenselijk is. Door ziekte is dan Dourisseau ook afwezig en die had ons vanavond kunnen helpen met energie in de verdediging. Den Helder presteerde gewoon beter dan wij en ze speelden ook nog eens leuk.”

Donar krijgt nu een week rust en dan wacht de koploper in Martiniplaza.