EuroLeague kwart finales 2010-2011

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Alle finalisten zijn bekend voor de EuroLeague Final Four in Barcelona. Of toch niet is de vraag. Maccabi Tel Aviv heeft officieel een verzoek ingediend om het toernooi te verplaatsen. De organisatie is hier niet op in gegaan. Het is onduidelijk of Maccabi Tel Aviv nu zal meespelen.

Een toernooi twee jaar op rij winnen is in bijna elke sport heel moeilijk. Zo ook in de EuroLeague en FC Barcelona heeft het nu ervaren. De huidige kampioen startte de reeks goed maar na de eerste overwinning kwamen er drie nederlagen en voorbij seizoen. De duels tussen FC Barcelona en Panathinaikos waren enorm vermakelijk en om je vingers bij af te likken.

Dimitri Diamantidis was uiteindelijk de beste scorer in de kwart finales van de EuroLeague. Voor de ploeg uit Athene is het de tiende deelname aan de Final Four.

Caja Laboral tegen Maccabi Tel Aviv was geen hele spannende serie. De ploeg uit Israel na drie jaar in de eindronde had het relatief makkelijk tegen de Spanjaarden. Ondanks deze euforie is er de grote teleurstelling over het ontbreken van Doron Perkins. De guard, die mogelijk nog een seizoen in Israel blijft, maakte in wedstrijd drie een hele vreemde beweging. Zijn knie-blessure is zo ernstig dat het seizoen voorbij is voor hem.

Voor de echte basketball fans mogelijk wel jammer want in Spanje kunnen we niet genieten van Mirza Teletovic. De power forward is een genot om te zien spelen en een van de sterren in het team van Caja Laboral.

De vorige keer schreef ik al over de waanzinnige nederlaag die Montepaschi Siena leed in Athene tegen Olympiakos. Trend gezet en Olympiakos had zijn tegenstander nu al bijna knock-out geslagen. Althans dat werd verwacht en in Siena werd de club volledig in mootjes gehakt door de pers. Ruim anderhalve week later mag diezelfde pers de club de hemel inprijzen. In de drie wedstrijden die volgden werd Olympiakos driemaal verslagen en mag Montepaschi Siena zich kronen tot verrassing van de Final Four. In 2008 waren ze er ook bij in Madrid en haalden de finale niet. Wel noteerden ze meer driepunt schotpogingen dan voor tweepunters.

Siena dient met de andere Griekse ploeg af te rekenen voor een plekje in de finale maar ze zijn wel de underdog in het duel met Panathinaikos.

Real Madrid en Power Electronics Valencia hadden als enige vijf wedstrijden nodig om te bepalen wie mag spelen in Barcelona. Pesic, coach van Valencia, heeft de ploeg geweldig terug op het goede spoor gezet en dwong Madrid tot het uiterste. Een heerlijke serie van close games waarbij ook in wedstrijd vijf pas de beslissing in de laatste minuten viel.

De ontlading in Caja Magica was enorm na de winst van Real Madrid. Niet geheel onbegrijpelijk want voor het eerst in vijftien jaar zijn ze terug in de Final Four. Geweldige prestatie maar een finale plaats verwacht ik niet voor ze. Ze zijn in het duel met Maccabi Tel Aviv wel de underdog.

Voorspelling finale EuroLeague 2011: Panathinaikos Maccabi Tel Aviv.