EuroLeague kwart finales wedstrijd 1 & 2

De eerste week met kwart finale wedstrijden is geweest in de EuroLeague. Het is een bijzondere week geworden. Laten we beginnen met de strijd tussen Olympiakos en Montepaschi Siena. De Grieken laten in de eerste wedstrijd geen spaan heel van hun tegenstander. Ruststand is 47-9 en dat is echt ongekend.

Dat wordt natuurlijk nooit meer ingelopen en spannend dus Olympiakos wint eenvoudig met 89-41 en blaast Montepaschi het Peace and Friendship stadion uit. De verwachtingen zijn nu hoog om twee dagen later weer de vloer aan te vegen met gasten. Niets is minder waar want in wedstrijd twee is het tot aan het derde kwart een kleine beetje spannend maar daarna winnen de Italianen ruim. Het is dus gewoon 1-1 in deze tweestrijd.

Caja Laboral en Maccabi Tel Aviv zijn aan elkaar gewaagd. De ploegen geven elkaar geen duimbreed toe maar Caja Laboral heeft wel de kans verzaakt om gewoon op 2-0 te komen. In wedstrijd twee had Schortsanitis weer een belangrijke rol met 22 punten maar was het Jeremy Pargo die match winner werd. Op 1.3 seconde voor het eind een jumpertje en winst voor Maccabi Tel Aviv.

De Spaanse clash tussen Real Madrid zonder coach Ettore Messina en het opgeleefde Valencia. De ploegen staan in de Spaanse competitie inmiddels twee en drie. Ze zijn behoorlijk gelijkwaardig en dat blijkt ook in de wedstrijden. Real Madrid beslist de eerste wedstrijd pas in het laatste kwart en wedstrijd twee lijkt ook een overwinning te gaan worden. Alleen Valencia knokt zich terug en buigt de wedstrijd om in hun voordeel. Deze clash gaat nu verder in Valencia.

Absoluut de kraker van de kwart finale is Barcelona tegen Panathinaikos. Wedstrijd 1 is een ware nagelbijter waar de emoties hoog oplopen. Uiteindelijk gaat Barcelona met 83-82 de overwinning pakken. Wedstrijd twee start ook goed voor Barcelona. Coach Obradovic van Panathinaikos wordt helemaal gek van de vele turnovers. Vooral Diamantidis geeft de bal viermaal weg in het eerste kwart. Pas aan het eind van kwart twee komen de Grieken een beetje in de wedstrijd maar bij rust is het verschil al 10 punten.

Daar waar Obradivic in het eerste kwart vol ongeloof aan de zijlijn stond zo was het coach Pascual in kwart drie. De voorsprong slinkt tot maar 1 punt en het is weer helemaal open. In de laatste minuut pakt Panathinaikos pas een voorsprong die groot genoeg is om te winnen. Deze tweestrijd eindigt dus ook in 1-1 voorlopig en het zal nu heel lastig worden voor FC Barcelona om in de OAKA-Arena te gaan winnen.

Bijzonder dat alle kwart finales gelijk staan en we dus komende wedstrijden zeker nog acht wedstrijden kunnen bekijken. Dinsdag wordt het D-Day voor de clubs en donderdag mogelijk een dag vol met emoties als teams worden uitgeschakeld.

De March Madness in de EuroLeague is dus nu helemaal compleet!