EWE Baskets Oldenburg maatje te klein voor EuroLeague

De Duitse kampioen komt uit Oldenburg en dat ze kampioen zijn geworden in het seizoen 2008-2009 is een kleine verrassing. Indien je de Bundesliga wint ben je rechtstreeks geplaatst voor de EuroLeague en zo debuteert EWE Baskets dit seizoen in de hoogste Europese competitie. In de voorgaande jaren was Alba Berlin altijd deelnemer en vorig seizoen bereikten ze de volgende ronde. Het bereiken van de volgende ronde in de EuroLeague is Duitse teams meestal niet gegeven. EWE Baskets Oldenburg is na de nederlaag tegen Assecco Prokom Sopot ook uitgeschakeld. Hun eerste Euroleague-seizoen heeft tot dus ver een enkele overwinning opgeleverd.
In Sopot, een voorstad van Gdansk in Polen, werd er nipt gewonnen. Thuis tegen Armani Jeans Milano was er bijna weer de winst en daarna volgden zware nederlagen. In eigen huis won Real Madrid zeer gemakkelijk en ruim. Desondanks voor de echte basketball liefhebber wel een pot om van te genieten. Hoe vaak zie je namelijk drie spelers die mee hebben gedaan aan de Olympische Spelen? De wedstrijd in de AWD Dome te Bremen tegen Sopot was een gemiste kans voor de mannen van coach Krunic. Voor de pauze gingen de Duitsers met meer dan 10 punten verschil aan de leiding. Drie minuten na de rust is het gelijk. Weer een run voor de thuisploeg maar vervolgens gaan een groot aantal aanvallende rebounds naar Sopot en ze komen op gelijke hoogte. Uiteindelijk gaan de Polen dankzij de eindstand 80-82 met de overwinning aan de haal en maken nog een kans om de volgende te bereiken. Een verlies wat niet nodig was voor de thuisploeg. Over twee weken thuiswedstrijd vier tegen BC Khimki uit Moskou.