EuroLeague Top16 week 2

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De tweede week van de Top16 is voorbij en zeker op de donderdag waren de wedstrijden zeer spannend. Geen echte verrassingen maar de wedstrijd Montepaschi Siena-Real Madrid was zeker apart. Vorige week had ik geschreven dat deze wedstrijd de poule al in een vroeg stadium zou beslissen. Dat zagen de Italianen ook in en halverwege het derde kwart 10 punten voor en dus een overwinning in aantocht. Real Madrid komt in het vierde kwart los en een wervelend kwart van 6-26 doet Siena alsnog de das om. Uitschakeling in de Top16 is nu dichtbij.

Close games was ook de pot tussen Union Olimpija en Barcelona. Union Olimpija is de verrassing van het seizoen. Vorig seizoen was het Partizan Belgrado. Union Olimpija kreeg FC Barcelona bijna op de knieƫn maar Juan Carlos Navarro was de redder van de ploeg. Hij kwam tot 27 punten waaronder 7 uit 7 tweepunters. Teamgenoot Fran Vazquez staat inmiddels nog nadrukkelijker in de belangstelling van NBA-teams. Laatste gerucht is dat hij na de zomer overstapt naar de Orlando Magic.

Een van de meest opvallende spelers dit seizoen is Sofoklis Schortsanitis. Hij speelde voorgaande seizoenen bij Olympiakos waar hij een matige verstandhouding had met de coach Giannakis. Nu onder coach Blatt is hij een dominante center en doet het erg goed. Coach Blatt is dichtbij een verlenging van zijn contract als bondscoach van Rusland.

Komende week zijn er weer een paar interessante wedstrijden waaronder Olympiakos-Valencia. Beide teams doen het goed en Valencia helemaal na de coachwissel. Een andere topper gaat de game worden tussen Caja Laboral en Panathinaikos. Bij de Spaanse club is men er nog steeds niet uit wat te doen met het talent Dejan Musli. Verhuren of laten gaan, nu is Musli weer dichtbij een transfer.

Groep G is door de overwinning van Real Madrid in Siena al enigszins beslist maar deze week wordt er uitgevochten wie de leiding overneemt in de groep. De winnaar van het duel tussen Madrid en Efes Pilsen is verzekerd als eerste van een plek in de kwart-finale.

Het gaat weer een interessante week worden waar Barcelona, Panathinaikos en Fenerbahce ook op weg kunnen naar de play-offs. Zij hebben allemaal twee overwinningen en een derde overwinning op rij vergroot de kans om de play-offs te halen enorm.